Foradia

Debat a Alcoi sobre la recuperació del Dret Civil Valencià

• Alcoi acull la Jornada de Dret Civil Valencià i Reforma de la Constitució Espanyola • En la Taula Rodona participaran tots els partits polítics que tenen representació a Les Corts Valencianes • La jornada començarà a les 17.30 hores del divendres 12 de maig a l’Àgora d’Alcoi.

Alcoi acull la Jornada de Dret Civil Valencià i Reforma de la Constitució Espanyola. En aquesta, el món jurista i els polítics valencians debatran les diferents possibilitats de reformar la Constitució per a exercir les competències de Dret Civil que reconeix l’Estatut d’Autonomia.

La jornada organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi, la Real Acadèmia de la Cultura Valenciana (RACV) i l’Associació de Juristes Valencians, serà inaugurada pel Conseller de Transparència, Manuel Alcaraz i clausurada per la Secretària Autonòmica, Zulima Pérez.

Vora 200 municipis de tota la Comunitat han aprovat la moció de Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) entre ells, Alcoi, on va ser refrendada per unanimitat, per reclamar les competències en Dret Civil. Altres comunitats com Catalunya, Navarra, Euskadi, Galícia, Illes Balears i Aragó sí que les tenen reconegudes però la Comunitat Valenciana, malgrat estar inclòs a l’Estatut d’Autonomia ha sofert sentències en contra.

La línia per a poder recuperar el Dret Civil Valencià és una reforma en la Constitució Espanyola. Es considera prioritari que hi haja un ampli consens polític i social per a reclamar aquest aspecte i la Jornada d’Alcoi serà clau per a poder aconseguir-lo.

En la Taula Rodona participaran tots els partits polítics que tenen representació a Les Corts Valencianes: Ana Barceló del PSPV; Isaura Navarro de Compromís; María José Ferrer San Segundo del PP; Emigdio Tormo de Ciudadanos; Fabiola Meco de Podemos; y Ricardo Sixto, diputat nacional de ‘A la valenciana’. També estarà present José Ramón Chirivella, President de la Associació de Juristes Valencians (AJV) serà el moderador. La jornada començarà a les 17.30 hores del divendres 12 de maig a l’Àgora d’Alcoi.

Font: Redacció./


Dóna’ns la teua opinió. El teu comentari serà llegit amb atenció.
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *