Foradia

L’Entrada de Moros i Cristians de Cocentaina tornarà a arrancar a les set de la vesprada

• Després de tres anys amb aquest format, la desfilada, que tindrà lloc el pròxim 12 d'agost, tornarà a començar a les set en punt de la vesprada • “El principal objectiu és aconseguir una desfilada fluida i que les últimes filaes , especialment la del abanderat moro, no s´enfronten a menys públic".

L’Entrada de Moros i Cristians de Cocentaina va retardar el seu inici una hora l’any 1996 coincidint amb el canvi aprovat en aquell moment de passar el primer dia de la trilogia festera de diumenge a dissabte.

Aquest horari es va mantenir en vigor fins a 2014, any en què els Caps de Filà i la Junta de Festes van acordar per àmplia majoria que l’acte s’iniciara a les 20 hores per evitar la forta calor habitual de cada mes d’agost.

Ara, després de tres anys amb aquest format, la desfilada que tindrà lloc el pròxim 12 d’agost tornarà a començar a les set en punt de la vesprada des de la part alta del Passeig del Comtat.

El president de la Federació Junta de Festes, Hipòlit Borràs, explica que aquesta decisió s’ha adoptat després d’avaluar el transcurs de l’Entrada de l’any passat i les característiques que tindrà l’esmentada desfilada en aquest 2017 “tots hem coincidit en que l’acte va acabar més tard del que estava previst perquè es va incrementar la participació en haver una formació més en el bàndol cristià i perquè diverses filaes van celebrar efemèrides. Aquest any també tenim la circumstància que als boatos dels quatre càrrecs es sumaran les esquadres especials del 75é aniversari dels Mudèjars i Bequeteros, amb la qual cosa ens enfrontem a que la desfilada acabe massa tard”.

En aquest sentit el president de la Junta de Festes també aclareix que “el principal objectiu és aconseguir una desfilada fluida i que les últimes filaes , especialment la del abanderat moro, no s´enfronten a menys públic a les cadires per ser ja altes hores de la nit“.

Font: Redacció./


Dóna’ns la teua opinió. El teu comentari serà llegit amb atenció.
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *