Foradia

El 44,1% dels joves valencians es troben sota el llindar de la pobresa

• Les dades de l’Observatori d’Emancipació Juvenil del segon semestre de 2016 confirmen la greu situació dels joves • Des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana han organitzat una concentració davant de les Corts Valencianes

Les dades de l’Observatori d’Emancipació Juvenil del segon semestre de 2016 confirmen la greu situació dels joves (entre 16 i 29 anys) de la Comunitat Valenciana. El 44,1% dels joves valencians es troben sota el llindar de la pobresa.

Una xifra que és conseqüència d’un mercat de treball que consolida la temporalitat i la precarietat: el 92,4% dels contractes que es van fer a persones joves en 2016 van ser temporals.

Tot i així, l’ocupació jove ha augmentat un 9’35%. Així, l’atur jove es situa en un 30’8%. I un 26,6% de joves tenen un contracte amb hores de feina inferiors a les que voldrien desenvolupar.

Altra dada destacable és que només 1 de cada 10 persones joves estan emancipades. Aquesta realitat s’apuntala amb la pujada de preus del lloguer, que ho ha fet un 12’41%.

És per això, que des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana han organitzat una concentració davant de les Corts Valencianes, aprofitant el Debat de política general, per tal de reivindicar la situació precària que està patint la població jove del nostre territori, així com per a recordar les solucions que cal prendre des de l’administració per a resoldre aquesta situació.

Font: Redacció./


Dóna’ns la teua opinió. El teu comentari serà llegit amb atenció.
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *