foradia subscriutegrat

La serra d’Alfaro torna a ser zona de protecció per a les aus

La Serra d'Alfaro tornarà a estar protegida com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus. Així ho va declarar el dimarts dia 30 de setembre, davant la Comissió de Medi Ambient dels Corts, el Secretari Autonòmic d'Infraestructures D. Victoriano Sánchez-Barcáiztegui.

planes_xi Aquest compromís del Secretari Autonòmic ho va realitzar com a contestació a les preguntes de tots els grups polítics de l’oposició, que havien exigit responsabilitats al Consell per la seua negativa a defensar els límits de la ZEPA, després d’una sentència del TSJ com a resposta a un recurs de l’empresa ACS (que pretén instal·lar un parc eòlic amb 17 aerogeneradors sobre aquesta serra).

La cita textual del Secretari Autonòmic d’Infraestructures, Territori i Medi ambient de la Comunitat Valenciana, D. Victoriano Sánchez-Barcáiztegui Moltó, davant la Comissió de Medi Ambient, Aigua i Ordenació del Territori dels Corts Valencianes celebrada en la tarda del dia 30 de setembre de 2014 en Els Corts va ser la següent:

“Que nosaltres volíem unir la ZEPA discontínua és evident, si no, no s’hagueren benvolgut i acceptat les al·legacions que es van presentar en el seu moment (…) i una última qüestió: Sí ens interessa treballar perquè “això” torne a ser ZEPA! I, de fet, insistisc que allí no s’ha fet gens encara i que anem a estudiar què és el que hem de fer i com ho hem d’organitzar perquè “això” torne a estar totalment protegit”.

serra alfaroLes preguntes dels grups d’oposició:
Tant Jordi Valentí Martínez Juan, diputat pel PSPV, com Lluís Torró Gil, diputat per Esquerra Unida, com Juan Ignacio Ponce Guardiola, diputat per Compromís, van enlletgir al Consell la seua negativa a recórrer la sentència del TSJ davant el Suprem i van denunciar la seua inacció sobre la protecció mediambiental de la Serra d’Alfaro preguntant-li insistentment sobre el tema:

“-Per ventura va ser capritxosa la decisió anterior de declarar com ZEPA la Serra d’Alfaro?
– Què havia canviat en la seua riquesa ornitològica en aquests espais com perquè aquest espai perda aquella protecció com ZEPA que vostés mateix havien donat?
-Ha existit algun acord previ entre l’empresari eòlic i la Conselleria perquè la decisió del TSJ no es recorregués?”

Així mateix, van denunciar que “la Conselleria s’havia plegat als interessos d’una empresa privada” i “constituïa un precedent terrible el fet que davant l’interés d’una empresa és descatalogue una part protegida del nostre territori” i van sol·licitar l’informe jurídic que adduïa la Conselleria que existeix i que determina que no es va recórrer davant el Suprem perquè existien poques possibilitats que prosperés aquest recurs.

És de destacar l’enorme contrast que es va percebre entre la gran aptitud tècnica, els adequats arguments i el coneixement de l’assumpte que van demostrar els portaveus de l’oposició, confrontant-los amb la vaguetat i el desconeixement demostrat per la diputada del PP (Sra. Díaz) en el seu contra argumentació. (Entre altres coses, es pensava que el parc eòlic de la Serra d’Alfaro estava ja construït i en funcionament).

La compareixença del Secretari Autonòmic:
El Secretari autonòmic va acudir a la Comissió en substitució de la Sra. Consellera, Dª Isabel Bonig, que era la destinatària de les preguntes i que va refusar assistir a la Comissió al·legant problemes d’agenda. Els parlamentaris que van fer les preguntes van denunciar la falta d’interés de la Consellera pels temes mediambientals (de fet, estava en unes Jornades organitzades pel Banc de Sabadell denominades “Reptes i oportunitats al mercat immobiliari actual”).

La diputada Elisa Díaz (filla del exalcalde d’Alacant, Díaz Alperi) va excusar a la Consellera “perquè ha de dedicar el seu temps a fer el que ha de fer, que és estar peu de carrer, a peu de camp, treballant i protegint el nostre territori”.

a00b6313-02c6-4a9e-9fd2-cb3de846448cEl parc eòlic:
La devolució de la protecció mediambiental a la Serra d’Alfaro impedirà la instal·lació d’aerogeneradors sobre aquesta serra i disminuirà considerablement els riscos que aguaiten als exemplars d’àguila azor perdicera que nien en aquesta serra.

Els membres de la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat esperen que la Consellera no desautoritze al seu Secretari i faça seu el compromís de tornar a protegir mediambientalment aquesta serra.


ajualcoi

Una resposta de La serra d’Alfaro torna a ser zona de protecció per a les aus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *