foradia subscriutegrat

Assemblea Guanyar: transparència, debat i decisions col·lectives

Segons va comentar Pablo Gonzàlez "l’Ajuntament és prou opac; quasi tota la seua informació és pública, però està prou amagada” • La regidora Estefania Blanes va explicar la reunió que es va tindre amb l’Alcalde, la qual Guanyar va voler fer pública amb la negació del PSOE

guanyar alcoi assemblea juny

Es va informar sobre alguns mecanismes del funcionament de l’Ajuntament./lesmuntanyes.com

Guanyar Alcoi ha apostat per la transparència el debat i les decisions col·lectives com a mètode de treball. En l’assemblea es va informar amb tot detall sobre l’economia de la formació, incidint en les despeses de campanya electoral, quantitat que muntava a quasi a 15.000 €. Com a nota curiosa, es va comentar que no hi havia una percepció clara de si eren molts o pocs diners per a una campanya electoral, ja que cap partit polític ha fet publiques les seues despeses; sí que es sap que EU va gastar en l’anterior campanya més del doble i va traure un resultat electoral menor.

Tot seguit, es va informar sobre alguns mecanismes del funcionament de l’Ajuntament. Segons va comentar Pablo Gonzàlez “l’Ajuntament és prou opac; quasi tota la seua informació és pública, però està prou amagada”. Així es va informar de la quantitat de càrrecs públics del mateix, insistint principalment en el repartiment dels càrrecs de la corporació.

La regidora Estefania Blanes va explicar la reunió que es va tindre amb l’Alcalde, la qual Guanyar va voler fer pública amb la negació del PSOE. Estefania va aclarir que va ser una reunió merament de contacte amb el PSOE: l’Alcalde ja tenia clar que volia governar en minoria i sabia com distribuir els càrrecs en la corporació.

A Guanyar li correspon un secretari de grup (d’un salari de 1600 € mensuals que possiblement es dividisca en dos per a tindre dos secretaris), i dos regidors a temps complet (d’aproximadament 2200 € mensuals). Es va recordar que el salari màxim permés pel codi ètic de Guanyar no pot superar 3 vegades el salari mínim; per tant, la part restant de cada sou anirà a l’organització o es destinarà on decidisca l’assemblea.

Es va parlar de la idoneïtat de tindre com més recursos millor per tal de dur a terme tot el treball possible. També es va debatre sobre el sou dels càrrecs, la possibilitat de baixar-lo. No hi ha molt de marge d’actuació, doncs, per a fer modificacions substancials, cal regular el reglament orgànic municipal, cosa que no es pot sense tindre la majoria. Es va concloure aquest debat dient que, dins del marge d’actuació, per tal que l’assemblea decidisca l’opció més convenient, es treballaria un document estudiant totes les possibilitats.

Per a finalitzar es va informar sobre el procés de selecció del secretari de grup. El principal criteri valorat al respecte és la confiança i la bona relació de treball amb els cinc regidors. També que tinga coneixements en comunicació, premsa, contactes en la societat civil, etc. Per a fer l’elecció s’ha constituït una comissió específica amb els regidors i dues persones voluntàries de l’assemblea.

Font: Rodrigo Paños./


Una resposta de Assemblea Guanyar: transparència, debat i decisions col·lectives

  1. […] primer que tot, agrair al company Rodrigo Paños per la seua predisposició a compartir la ressenya publicada a Les Muntanyes sobre l’Assemblea de l’11 de juny de Guanyar Alcoi per tal de completar la […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *