foradia subscriutegrat

Noves vies d’actuació de ‘Salvem l’Aqüífer del Molinar’

• L’associació ha redactat un comunicat indicant les noves formes d’actuació que està duent a terme per a aconseguir la paralització cautelar del projecte • Salvem l'Aqüífer del Molinar "amb el govern del PP va ser impossible obrir cap via de diàleg”.

salvem el molinarSalvem l’Aqüífer del Molinar ha encetat una ronda de contactes amb els nous diputats autonòmics i amb els membres del nou Govern Valencià i del nou Govern Municipal d’Alcoi, per tal de tractar l’assumpte de l’Actuació Territorial Estratègica, Alcoinnova.

Després de diverses gestions i amb la col·laboració dels diferents partits polítics locals, fins ara ens han pogut reunir els següents:

  • Covadonga Peremarch i Pep Almeria, diputats de Podem a les Corts Valencianes
    Toni Francés, alcalde d’Alcoi i els regidors delegats amb competències en territori i medi ambient, Manolo Gomicia i Jordi Martínez.
  • Toni Marzo, director general de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental i amb Carles Arnal, assessor d’assumptes generals del Gabinet de la Consellera.
  • Rafa Climent, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, amb Júlia Company, directora general d’Indústria i Energia, i amb Rafa Carbonell, director del Gabinet del Conseller.

Segons indica l’associació al comunicat, aquestes reunions van servir perquè pogueren exposar els seus arguments per a oposar-se a la ubicació del projecte Alcoinnova a la Canal on, com apunten, “es posa en perill la principal i insubstituïble font d’aigua potable d’Alcoi”. També van indicar que, com que totes les resolucions referents a l’actuació Alcoinnova estan recorregudes en els tribunals, tan per part de l’Ajuntament d’Alcoi com per part de l’associació, el nou Govern Valencià pot aplanar-se i corregir les greus il·legalitats comeses per l’anterior govern del PP. Mentre es resolen els contenciosos, demanen la paralització cautelar del projecte, per tal d’evitar l’entrada de maquinària i l’alteració del medi, ja que com diuen “no volem trobar-nos amb més projectes inacabats i desfetes mediambientals com la de Serelles o el Santiago Payà”.

la canal alcoi lesmuntanyes.com

Des de l’associació Salvem l’Aqüífer del Molinar agraïxen la bona predisposició “tant del govern local com del nou Consell Valencià, per poder parlar i tractar amb serietat aquest tema, cosa que fins ara no havia sigut possible, ja que amb el govern del PP va ser impossible obrir cap via de diàleg”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *