foradia pressupostparticipatiualcoi

Programa de la Mostra de Cinema i Drets Humans 2018 de la UNESCO Alcoi

• Els temes que es tractaran són: la renda bàsica universal, els límits de la llibertat d’expressió, la lliure elecció de creences, i les noves tendències consumistes dirigides cap al minimalisme i la simplicitat. • Es tractaran durant el mes de febrer per a celebrar el 50 aniversari del Club UNESCO d'Alcoi

La renda bàsica universal, els límits de la llibertat d’expressió, la lliure elecció de creences, i les noves tendències consumistes dirigides cap al minimalisme i la simplicitat. Aquests són alguns dels temes que el Club UNESCO d’Alcoi treballarà durant les pròximes setmanes per a celebrar el seu 50 aniversari, a través de La Mostra de Cinema i Drets Humans 2018.

A continuació el calendari d’actes i activitats:

TEMA 1 -Dret a tenir una vida digna: renda bàsica vital

Declaració de Drets humans:

  • Article 22: Tota persona té dret a la satisfacció dels drets econòmics, socials i culturals indispensables per a la seua dignitat.
  • Article 25: Tota persona té dret a un nivell de vida que li assegure la salut i el benestar especialment quant a alimentació, vestit, habitatge, assistència mèdica i als serveis socials necessaris.

Taula rodona: dijous 1 de febrer a les 19.30 hores. Sala UNESCO.

A càrrec de Fernando Patón, membre del col·lectiu Marea roja Alacant-15M-Baladre, integrat en l’Assemblea per la Renda Bàsica al País Valencià i Ana Belén Montero, responsable de Política Social de CCOO del País Valencià.

Moderadora: Sandra Obiol, professora de Sociologia de la Universitat de València.

Pel·lícula: “Renta-bàsica (2017) del director: Christian Tod. Diumenge 4 de febrer a les 19 hores. Sala UNESCO
Sinopsis: Renda bàsica garantida sí o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre la idea radical que està de nou en l’agenda social: treballaríem si ens pagaren només per existir?

TEMA 2 -Laïcitat i llibertat de consciència

Declaració dels Drets Humans:

  • Article 18: Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió. Aquest dret inclou la llibertat de canviar de religió o de creença.
  • Article 19: Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió de les seues idees i creences per qualsevol mitjà.
  • Article 26: Tota persona té dret a l’educació. L’educació promourà la cooperació, la tolerància i l’amistat entre els grups ètnics i religiosos.

Conferència: dijous 8 de febrer a les 19.30 hores. Sala UNESCO.

A càrrec de Raquel Ortiz, docent d’ensenyament secundari, coordinadora de València laica i membre de la junta directiva d’Europa Laica.

Marc Cabanilles, President de l’Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors (Avall); brigadista en Nicaragua, El Salvador i Cuba; ha treballat en els camps de refugiats siris, afganesos, cubans, palestins i sahrauís.

Pel·lícula:Iranien” (2014) del director MehranTamdondiumenge 11 de febrer a les 19 hores. Sala UNESCO. Pel·lícula . Sinopsis: Quatre invitats àrabs parlen de com instaurar en Iran una societat plural. Mentre les dones desapareixen a l’interior de l’habitatge, els homes parlen de la societat secular, del vel, de l’avortament, de la llibertat de premsa,...

TEMA 3 – Dret a la llibertat d’opinió i expressió. On situem el límit?

Declaració dels Drets Humans:

  • Article 19: Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les mateixes opinions.
  • Article 12: Ningú no serà objecte d’intromissions arbitràries en la seua vida privada, la seua família, el seu domicili ni atacs al seu honor i reputació.

Conferència: dijous 15 de febrer a les 19.30 hores. Sala UNESCO A càrrec de Josep Vicent Verdú Gisbert, advocat.

Pel·lícula: diumenge 18 de febrer a les 19 hores. Sala UNESCO Projectarem la pel·lícula Nightcrawler (2014) del director Dan Gilroy. Sinopsis: Després de vorer un accident, un jove sense feina, descobreix que el periodisme criminalista és una forma fàcil de guanyar diners. El seu treball consisteix en aplegar el primer al lloc d’un crim o un accident, fotografiar-lo i vendre les imatges al que millor paga.

TEMA 4- Dret a un consumisme responsable. Era DÉTOX “Consumisme, creixement i decreixement”

Declaració dels Drets Humans:

  • Article 22: Tota persona, com a membre de la societat, té dret a obtenir la satisfacció dels drets econòmics, socials i culturals.
  • Article 25: Tota persona té dret a un nivell de vida que li assegure la salut i el benestar.

Conferència: dijous 22 de febrer a les 19.30 hores. “La era Détox”, a càrrec de Pau Miró, Professor de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Politècnica de València-Campus d’Alcoi.

Pel·lícula: documental “comprar, tirar, comprar. L’obsolescència programada d’una boleta” diumenge 25 de febrer a les 19 hores. Sala UNESCO. Sinopsis: L’obsolescència programada, és a dir, la reducció deliberada de la vida d’un producte per incrementar el seu consum.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *