lasarga ajualcoitel

24 famílies alcoianes participen en l’Estudi Nacional de Seroprevalença -ENE – COVID

Aquest estudi té com a objectiu conéixer les dimensions de l'epidèmia en Espanya, i proporcionarà estimacions de prevalença d'infecció present o passada amb suficient precisió

Durant aquesta setmana s’ha començat l’Estudi Nacional de Seroprevalença – ENE- COVID. Aquest estudi pretén conéixer les vertaderes dimensions de la pandèmia en el nostre país, estudiant l’estat immunològic de la població, tractant-se d’un estudi sero-epidemiològic que proporcionarà estimacions de prevalença d’infecció present o passada amb suficient precisió.

L’Institut Nacional d’Estadística ha seleccionat tres zones censals del Departament de Salut d’Alcoi, amb 24 famílies cadascuna. Una en Ibi Riu dels Caixes, una a Cocentaina, i una a Alcoi-La Fàbrica.

Els seleccionats estan rebent telefonades des dels Centres de Salut per a consultar la seua participació voluntària en aquest estudi.

Aquest estudi tindrà una durada de nou setmanes. Els participants rebran informació per escrit.

Des de la Policia Nacional han informat que es poden produir esporàdicament circumstàncies d’individus que aprofiten la cita de l’enquesta per a suplantar al personal sanitari amb la intenció de poder entrar en els domicilis. Ressaltar que sempre, abans de realitzar cap actuació, es realitzen trucades telefòniques des del Centre de Salut, i es concreta cita amb els interessats. Tot això segons marca el protocol.

Miguel Juan Reig, regidor de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alcoi, ha recalcat que: “Valorem de manera positiva aquesta iniciativa, ja estan cridant per telèfon a les persones des dels Centres de Salut. Recordem que la participació és voluntària i que s’identificaran de manera adequada“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *