foradia pressupostparticipatiualcoi

Repoblació del Racó Sant Bonaventura

Enviat per Redacció en 3 de març de 2014. · Sense Comentaris · Compartir esta entrada

Arxivat en Natura

Jornada pel dia de l'Arbre a les muntanyes. El Racó Sant Bonaventura, que junt als Canalons està declarat com a Paratge Natural Municipal, va ser escenari ahir de la celebració popular del Dia de l’Arbre, gràcies a una repoblació organitzada pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi en què van participar més d’un centenar de persones.

Share This Post

RSS

El Racó Sant Bonaventura, que junt als Canalons està declarat com a Paratge Natural Municipal, va ser escenari ahir de la celebració popular del Dia de l’Arbre, gràcies a una repoblació organitzada pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi en què van participar més d’un centenar de persones.

12903615883_46ef203159_b

La zona va ser replantada amb més de 300 plançons de carrasca, anouer, llidoner, fleix, teix, auró i altres espècies autòctones, i a la jornada van participar activament la Penya l’Olleta de la Filà Domingo Miques, que va destinar part dels beneficis que va obtindre a l’Assaig Popular que va organitzar l’any 2012 per a l’adquisició de bona part dels plançons que des d’ahir repoblen aquesta àrea natural. També van col·laborar activament la Xarxa Panamu, l’Agrupació Contra Incendis Forestals ACIF i el col·lectiu Radio-Charly Alpha-27 Mgz. El regidor de Medi Ambient Jordi Tormo ha volgut “agrair a tots els participants, ja siga els col·lectius implicats o els ciutadans que ens van acompanyar i ajudar, el seu compromís amb el medi ambient i el seu recolzament a una iniciativa que pretén millorar la flora d’aquesta valuosa àrea natural, però sobretot fomentar la conscienciació col·lectiva respecte a la importància de mantindre, preservar i potenciar la massa forestal i el medi natural en conjunt”.

Cal remarcar que els xiquets i xiquetes assistents van obtindre com a obsequi un còmic elaborat pel creador alcoià Jordi Peidro: es tracta de la primera entrega d’una sèrie de publicacions que, sota el títol de ‘Les aventures de Pau i Pebrella’, aniran apareixent al llarg dels propers mesos per tal de difondre informació sobre els valors mediambientals entre la població més jove.

arbre

Tal i com explica Jordi Tormo, “hem encetat aquest projecte amb les campanyes de repoblacions escolars, aprofitant aquest treball que portem a terme amb els centres educatius per a començar a distribuir entre els xiquets i xiquetes alcoians la publicació. El primer capítol, precisament, està dedicat a les repoblacions, i ja s’està elaborant una segona edició, que se centrarà en les normes d’ús de la Via Verda”.

Des de la Regidoria s’indica que s’han imprés 2.500 exemplars d’aquest còmic, el que permetrà la seua distribució no només enguany, sinó en campanyes d’anys futurs. En paraules de Tormo, “Jordi Peidro ha creat dos personatges que de ben segur connectaran fàcilment amb els xiquets i xiquetes, però també agradaran als adults. Pau és un xiquet preocupat per la protecció del seu entorn natural, que coneix molt bé el medi; Pebrella, per la seua banda, és un esquirol grandot i de caràcter bondadós. Tots dos són bons amics i junts expliquen, en aquest primer número, com s’ha de repoblar. És un material divulgatiu que ens permet actualitzar els fullets informatius de què disposàvem fins ara, els quals havien estat elaborats ja fa anys, oferint un format divertit i actual especialment pensat per als més menuts”.

Font: Comunicació Ajuntament Alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *