El proper diumenge 16 de març la Regidoria de Cultura, de la mà del Museu Arqueològic Camil Visedo d’Alcoi, enceta el calendari de jornades de portes obertes per a visitar el jaciment de pintures rupestres de la Sarga. El calendari s’estén entre els mesos de març i novembre, amb un diumenge al mes de portes obertes i visites guiades per especialistes amb l’objectiu de donar a conèixer als visitants aquest element patrimonial únic, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1998.
De nou, l’estructura de l’activitat serà d’obertura de portes entre les 11 i les 14 hores, amb visites guiades que començaran a les 11, a les 12 i a les 13 hores en punt. Tant l’assistència com la visita són gratuïtes, i no cal inscripció prèvia per participar, simplement desplaçar-se fins al jaciment, al qual s’accedeix pel caseriu de la Sarga.
Cal recordar que enguany s’ha portat a terme una important obra d’adequació i millora dels senders d’accés al jaciment, intervenció que s’ha pogut portar a terme gràcies a una subvenció del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport de 27.936 euros. L’obra ha permés millorar els senders per al seu ús per part dels visitants a la zona, sense causar cap impacte paisatgístic ni mediambiental en l’espectacular entorn que envolta els abrics on es conserven les pintures.
El regidor de Cultura Paco Agulló ha convidat als alcoians i forans a acudir a aquestes jornades de portes obertes, “que permeten aproximar-se a un patrimoni únic i reconegut pels organismes internacionals. Molts veïns de les nostres comarques desconeixen que disposem a la zona d’una autèntica joia de l’art rupestre, amb uns abrics que acullen pintures de tres estils rupestres diferents: macroesquemàtic, llevantí i esquemàtic. Unes pintures que han sobreviscut als abrics durant més de 7.000 anys i que s’emmarquen en un paratge autènticament espectacular. Per això, volem seguir oferint a la ciutadania la possibilitat de visitar el lloc i de gaudir de les explicacions dels especialistes que ens aproximen aquestes singulars manifestacions prehistòriques”.
Comenta i participa-hi