foradia cdturisme

Cicle de portes obertes a la Sarga

Enviat per Redacció en 6 de març de 2014. · Sense Comentaris · Compartir esta entrada

Arxivat en Natura

De març a novembre, un diumenge al mes hi haurà visites guiades al jaciment de pintures rupestres. Diumenge dia 16 comença el cicle de portes obertes de la Sarga.

Share This Post

RSS

El proper diumenge 16 de març la Regidoria de Cultura, de la mà del Museu Arqueològic Camil Visedo d’Alcoi, enceta el calendari de jornades de portes obertes per a visitar el jaciment de pintures rupestres de la Sarga. El calendari s’estén entre els mesos de març i novembre, amb un diumenge al mes de portes obertes i visites guiades per especialistes amb l’objectiu de donar a conèixer als visitants aquest element patrimonial únic, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1998.

12498622295_919d2c8457_b

De nou, l’estructura de l’activitat serà d’obertura de portes entre les 11 i les 14 hores, amb visites guiades que començaran a les 11, a les 12 i a les 13 hores en punt. Tant l’assistència com la visita són gratuïtes, i no cal inscripció prèvia per participar, simplement desplaçar-se fins al jaciment, al qual s’accedeix pel caseriu de la Sarga.

Cal recordar que enguany s’ha portat a terme una important obra d’adequació i millora dels senders d’accés al jaciment, intervenció que s’ha pogut portar a terme gràcies a una subvenció del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport de 27.936 euros. L’obra ha permés millorar els senders per al seu ús per part dels visitants a la zona, sense causar cap impacte paisatgístic ni mediambiental en l’espectacular entorn que envolta els abrics on es conserven les pintures.

12499122574_577122f345_b

El regidor de Cultura Paco Agulló ha convidat als alcoians i forans a acudir a aquestes jornades de portes obertes, “que permeten aproximar-se a un patrimoni únic i reconegut pels organismes internacionals. Molts veïns de les nostres comarques desconeixen que disposem a la zona d’una autèntica joia de l’art rupestre, amb uns abrics que acullen pintures de tres estils rupestres diferents: macroesquemàtic, llevantí i esquemàtic. Unes pintures que han sobreviscut als abrics durant més de 7.000 anys i que s’emmarquen en un paratge autènticament espectacular. Per això, volem seguir oferint a la ciutadania la possibilitat de visitar el lloc i de gaudir de les explicacions dels especialistes que ens aproximen aquestes singulars manifestacions prehistòriques”.

12498776853_b8fc04e522_b

Font: Comunicació Ajuntament Alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *