foradia subscriutegrat

Agència AMICS lliura els diplomes de l’Escola d’Acollida

9 nouvinguts han participat en aquesta edició. La Regidoria de Cooperació, Solidaritat i Pau va lliurar ahir dijous de vesprada al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi els seus diplomes als assistents a la novena edició de l’Escola d’Acollida que organitza Creu Roja mitjançant l’Agència AMICS.

agencia amics

L’agencia Amics ve desenvolupan tasques d’ajuda a l’immigrant./ lesmuntanyes.com

Aquesta iniciativa permet a les persones nouvingudes aprendre qüestions relacionades amb la llengua, els costums, la història o les lleis del nostre territori, mitjançant una sèrie de sessions que sumen 40 hores lectives. En aquesta ocasió, han participat nou persones, procedents en la seua majoria de Marroc i de països llatinoamericans. Les sessions han estat impartides per quatre professors voluntaris, alguns dels quals també van assistir a l’acte de lliurament.

La regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau Estefania Blanes va destacar que “la importància que té aquest servei per als nouvinguts d’Alcoi. Es tracta de programes voluntaris en els que els assistents es formen en valencià, geografia, història, legislació i informació pràctica sobre ocupació, habitatge o educació, facilitant la seua integració”.

A més Blanes va remarcar que “l’Agència AMICS realitza, a més, altres programes d’atenció a la població immigrant. En concret, activitats de formació com són classes d’alfabetització o suport escolar, així com serveis d’atenció per a l’acollida, atenció jurídica, d’ocupació, etc. Per a l’Ajuntament sempre és un orgull poder tenir entre els seus ciutadans persones que voluntàriament volen participar i ajudar a millorar la vida de la nostra població, contribuint així a enriquir el nostre teixit cultural i social”.

Font: Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *