foradia subscriutegrat

Obert el plaç d’ajudes per famílies amb rendes més baixes

L’Ajuntament obri el termini per a optar al pagament d’ajudes per a subministraments bàsics. El període per a optar a aquestes ajudes està ja obert i finalitza el 30 de setembre.

L’Ajuntament d’Alcoi ha destinat un total de 120.000 euros en el Pressupost de 2014 per al pla que permetrà ajudar les famílies a pagar rebuts de determinats subministraments bàsics o taxes i impostos municipals. El període per a optar a aquestes ajudes està ja obert i finalitza el 30 de setembre, de forma que les famílies que opten a l’ajuda hauran d’aportar la documentació requerida al servei d’informació i atenció al ciutadà de l’Ajuntament, a les oficines del carrer Sant Llorenç, 6.

La nova prestació, que servirà per a complementar les ja existents, es concedeix “en un pagament únic i de manera indiferenciada, és a dir, per a tots els conceptes subvencionables. Ajudem a la família que té problemes per a l’abonament del rebut de la llum, de l’aigua o del gas, fins i tot de la taxa de la brossa o de l’IBI. Amb una quantitat fixa que els permeta,  una vegada analitzat el seu expedient, ajudar-los en estos pagaments amb un ingrés que es farà efectiu al mes de desembre”, ha indicat l’alcalde i regidor d’Hisenda Toni Francés.

Segons les previsions de l’Ajuntament, es podrà subvencionar a aproximadament 1.400 famílies amb una ajuda anual d’entre 75 euros a un màxim de 120 euros per unitat familiar. S’estableix com a requisit bàsic que la unitat familiar no ingresse més de 12.000 euros anuals, de forma que les unitats familiars que ja es van poder beneficiar d’una bonificació en la taxa de la brossa per complir aquest requisit estan rebent aquests dies una carta en què se’ls informa del procediment per accedir a aquestes ajudes. Aquestes famílies estan entre els supostos de concessió automatica per percebre l’ajuda de 75 euros, no obstant això han d’aportar les seues dades bancàries i lliurar l’imprés pertinent en el termini esmentat.

Les ajudes seran de:

  • 1. Amb caràcter general els beneficiaris rebran una ajuda de 75 euros anuals.
  • 2. Unitats familiars monoparentals amb fill/s menors de tres anys a càrrec, 100 euros anuals.
  • 3. Unitats familiars  amb fill/s menors de tres anys, 90 euros anuals.
  • 4. Unitats familiars amb discapacitats amb minusvalideses iguals o superiors al 65%,  120  euros a l’any.
  • 5. Unitats Familiars amb víctimes per violència de gènere, 120 euros a l’any.
  • 6. Famílies nombroses, 120 euros a l’any.
toni frances

Toni Francés./

Toni Francés subratlla que “aquesta proposta és un pas més en la lluita contra la crisi i els efectes que genera en determinades famílies de la nostra ciutat. Una nova iniciativa que se suma als diversos projectes que hem posat en marxa com el de Necessitats Bàsiques, el d’Ús de Vivenda Individual i Ajudes Menjador escolar, que van suposar en 2013 mes de 470.000 euros”. L’alcalde assenyala a més que “aquesta ha sigut sempre la prioritat de l’equip de Govern: que cap alcoià es quede en desemparament per la inacció de l’Ajuntament. És veritat que no podem donar resposta a tots els problemes, i que la nostra economia és limitada, però hem posat ferramentes davant de la passivitat d’altres administracions amb majors competències i mitjans econòmics”.

Francés explica que “des de l’Ajuntament estem obligats a col·laborar a mantindre els nivells de dignitat que tots els nostres veïns i veïnes es mereixen. Els efectes de la crisi han generat noves modalitats de pobresa, com l’energètica. I des de l’equip de Govern, dins les nostres possibilitats, hem dit ‘no’ a aquesta situació”.

La intenció de l’alcalde alcoià és estendre aquesta modalitat de prestació fins al 2017, encara que afegeix que les quanties variarien en funció de les necessitats futures any a any.


participalcoi

Una resposta de Obert el plaç d’ajudes per famílies amb rendes més baixes

  1. Juan Jose Morales Mollarr ha dit:

    Parece ser que segun la informacion que tengo, en caso que un vecino del pueblo tenga pendiente de pago cualquier recibo con el Ayuntamiento, NO TENDRA DERECHO a dichas ayudas, rogaria al Sr Alcalde revisara cada expediente a pesar de esas deudas, con ello creo que aportaria un valor añadido a esa iniciativa para que tomasen ejemplo otros tantos pueblos, ya que desgraciadamente la necesidad de los vecinos se agudiza mucho mas, esperando se me tenga en consideracion. Un saludo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *