foradia subscriutegrat

Ix el cap de setmana en la consulta de Compromís del calendari fester

David Abad : “Els militants simpatitzants de Compromís prefereixen les festes del 2015 en cap de setmana. 58,3% dels participants ha triat cap de setmana.

El passat 9 de juliol, des del Grup Municipal de Compromís anunciava una consulta a militants i simpatitzants, a través de la seua intranet Espai Compromís. Els regidors de Compromís, a través del seu portaveu, es van comprometre a votar en el Ple de juliol el calendari fester per 2015 que votaren la majoria de militants i simpatitzants.

Durant este matí Compromís estudiarà l’expedient i presentarà una esmena per tal que la proposta que es vote en el Ple siga la de cap de setmana estricte.


Abad indica que “el sentir que s’arreplega en la consulta és que fer festiu el dia 23 no té massa suport, i volem recordar que Sant Jordi també és patró a Catalunya i no allí és dia festiu, però, en canvi, es fa molta festa. Podríem imitar el model i que a Alcoi s’organitzen activitats als centres educatius i a la ciutat”.

Des de Compromís indiquen que ahir diumenge a les 12 de la nit finalitzava el termini per inscriure’s i també per votar per d’internet, i els resultats han sigut:

  1. 58,3% dels participants ha triat cap de setmana,
  2. 22,2% voldria les dates tradicionals (22, 23 i 24)
  3. 19,4% voldria que les festes foren en cap de setmana amb el dia 23 festiu.

Abad explica que “és cert que des que va començar el debat públic fins ara han anat afegint-se variables, sobretot en com es distribuïen els festius locals i en la resposta dels sectors econòmics de la ciutat, que en certa manera han fet perdre l’origen del debat. Però queda clar que la majoria dels que han participat en la consulta prefereixen el cap de setmana (quasi un 78%), i quasi un 60% prefereixen que els dies festius siguen dissabte i dilluns, com s’ha fet sempre que les Festes s’han traslladat a cap de setmana”.

Des de Compromís recorden que mai no s’hi han oposat a consultar a la ciutadania: “En la proposta unilateral de referèndum del govern ens vam abstenir perquè, si bé estem a favor de fer consultes, valoràrem que el cost que tenia era excessivament elevat per a preguntar tan sols sobre calendari fester, i per això vam proposar que s’hi afegiren altres preguntes sobre temes importants per a la ciutat, però tant el PSOE com EU van votar en contra, demostrant que el referèndum unilateral tenia una intenció més estratègica que de voluntat real”.

El portaveu de Compromís manifesta “salvant les distàncies ha servit per fer com el nostre diputat a les Corts espanyoles, Joan Baldoví, en la tarifa elèctrica i la llei de transparència. Per descomptat, ha sigut una consulta gratuïta que podrà servir com a experiència per a altres consultes sobre diferents temes d’interés local, com ara la peatonalizació del Centre, el PGOU, la creació d’una cooperativa elèctrica, etc.”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *