foradia ivace

Guanyem Alcoi per construir un nou Alcoi

Guanyem Alcoi, plataforma oberta a tota la ciutadania, amb afany de presentar-se a les eleccions municipals sota els principis: 1- Garantir els dels drets bàsics i una vida digna de tothom; 2 - Una economia amb justícia social i respectuosa amb el medi ambient; 3 - La democratització de l’Ajuntament d’Alcoi i 4 - Un compromís ètic amb la ciutadania.

guanyemalcoi

Guanyem Alcoi, una plataforma oberta a tota la ciutadania, amb afany de presentar-se a les eleccions municipals, “democratitzar l’Ajuntament” i “construir un nou Alcoi”, ja està en marxa. Sota els principis de “treball no lucratiu, transparència absoluta, compromís ètic, justícia social, econòmic i mediambiental” i enriquida amb l’experiència de la iniciativa mare (el Guanyem Barcelona d’Ada Colau, en la qual conflueixen multitud de ciutadans, associacions, plataformes i formacions polítiques), naix Guanyem Alcoi. Naix a través d’un conjunt d’alcoians preocupats per l’actual situació de corrupció i injustícia generalitzades, entre ells, Ricard Sanz, Àlvar Seguí, Paco Paredes, Beatriz Tudela, David Amador, Beatriz Muntó i Andreu Herbàs.

Davant una situació històrica d’excepció en la qual els poders econòmics i financers estan destruint els drets socials i empobrint a la societat amb la connivència dels partits polítics tradicionals, es requereixen fórmules organitzatives noves capaces de renovar la política i fer front a aquests problemes. Guanyem Alcoi naix amb aquesta vocació. Ha de ser la ciutadania d’Alcoi la que, a través d’un treball col·lectiu, adquirisca el protagonisme i la capacitat per a “canviar la forma de fer política”, “trencar amb l’actual règim polític i econòmic” i aconseguir “que les administracions siguen més democràtiques, en els quals tinguen cabuda els ciutadans, i que els ciutadans adquireixen aquesta responsabilitat”, ha afirmat un dels portaveus, Ricard Sanz, en la roda de premsa. La presentació de Guanyem Alcoi vol ser l’inici d’aquest procés a Alcoi: “hem fet una pilota de neu i l’hem espentat perquè cresca”.

El següent pas de la iniciativa és el de convocar a totes les entitats alcoianes (associacions, plataformes, organitzacions polítiques) a adherir-se al projecte i donar-li “la legitimitat necessària” i un “fort suport, sense el qual “aquesta plataforma no té sentit”, ja que no té la pretensió de ser una força testimonial, sinó que aspira a adquirir la suficient força en l’ajuntament com per a “no haver de dependre de pactes per a realitzar els canvis”. Per a aconseguir que així siga, la indignació i la resignació del carrer s’han de transformar en il·lusió i en voluntat de treballar per i per a la ciutat d’Alcoi.

Una vegada aconseguit el suficient suport ciutadà, es convocarà una assemblea general a tots els interessats en la qual es crearan grups de treball per a, a través de la participació i el treball col·lectiu, seguir expandint la iniciativa i realitzar un projecte de ciutat. Més endavant, s’elaborarà un procés de selecció de candidats obert a tot aquell que ferm el manifest i els principis en els quals es basa el projecte, que són, “1) garantir els dels drets bàsics i una vida digna de tothom, 2) una economia amb justícia social i respectuosa amb el medi ambient, 3) la democratització de l’Ajuntament d’Alcoi, i 4) un compromís ètic amb la ciutadania”.

Segons els portaveus, davant l’expectativa que partits polítics se sumeixen al projecte “no es tracta de regatejar ni negociar amb els partits tradicionals, sinó que hagen d’engolir amb els nostres principis organitzatius, entre els quals, llegim al manifest: “volem una ciutat que promoga l’honestedat dels governants. Calç posar fi a l’acumulació de càrregs, limitar sous i mandats, impulsar agendes transparents i establir mecanismes efectius de control dels responsables públics. Volem un nou contracte entre la ciutadania i els representants”. En aquest sentit ha conclòs Àlvar Seguí, “els representants mateixos no van a abaixar-se els sous, és la ciutadania la que ha de decidir aquestes coses”. No obstant açò, recalquen els portaveus, “l’objectiu no és el d’unir-se a cap partit polític sinó a la societat, la qual ha de ser la vertadera protagonista”.

Més informació: http://www.guanyemalcoi.com/

Font: Rodrigo Paños./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *