foradia mediambient

Anellatge i el marcatge d’uns vint voltors al Pojecte Canyet

Fapas-Alcoi ha marcat una vintena de voltors salvatges capturats al projecte canyet. En la “Reserva de Fauna de les Pedreres de Sant Cristòfol”, va tindre lloc l‘anellatge i el marcatge.

voltor

El passat  diumenge dia 23 de novembre, a les instal·lacions que Fapas-Alcoi té al canyet, dins de la “Reserva de Fauna de les Pedreres de Sant Cristòfol”, va tindre lloc l‘anellatge i el marcatge d’uns vint voltors. Els animals van estar capturats prèviament, amb la pertinent autorització de la Conselleria de Territori i Habitatge, fent servir l’aviari d’aclimatació com a un gran parany on els voltors, atrets pel menjar, entren sense massa recels. Els animals marcats són en la seua majoria exemplars joves nascuts a principi de la primavera d’aquest any i que es troben ara mateix en plena dispersió tardorenca, provinents de colònies situades al nord de les nostres comarques, suposadament del Sistema Ibèric i del Pirineu.

En els treballs d’anellatge i marcatge han participat junt amb als socis del Fapas-Alcoi, membres de les universitats d’Alacant i Múrcia, així com alumnes d’escoles forestals, membres de la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO) d’Alacant i del grup d’anelladors GALA–Alacant. Totes elles associacions i entitats de reconegut prestigi que es dediquen al seguiment científic de les aus. El mètode novedós utilitzat pel Projecte Canyet per a identificar individualment cada voltor alliberat –mitjançant marques alars fàcilment visibles a distància però que no afecten al comportament dels animals—ha atret l’interès d’altres ONGs, que volen conèixer la metodologia emprada en aquest cas i la seua possible utilització en altres projectes comparables.

A més d’incorporar nous exemplars marcats al programa de seguiment científic del Projecte Canyet d’Alcoi també podrem obtenir informació sobre el comportament d’aquests animals, els seus desplaçaments, on i quan nidifiquen etc. Gràcies a les marques i les anelles, podrem rebre informació de tota mena de col·laboradors presents al camp, des dels agents forestals, passant per agricultors, excursionistes etc.

voltors gent

La jornada ha estat molt profitosa pel que fa a l’intercanvi d’experiències entre entitats interessades en la conservació de la fauna salvatge, com també pels lligams de col·laboració que s’han encetat cara al futur.

 

Font: Àlvar Seguí Llopis, (Coordinador del Projecte Canyet)./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *