foradia subscriutegrat

Desvirtuat el concurs dels espais tecnològics

Compromís denuncia que el govern ha canviat unilateralment les bases del concurs dels espais tecnològics urbans que ja estaven consensuades • Paco Blay: “El govern PSOE-EU no té credibilitat. Si açò fan en un tema tan senzill, i a més governant en minoria, què farien si tingueren majoria absoluta?”

rodes

Antiga Fàbrica Rodes./

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha denunciat el que considera una greu deslleialtat del govern PSOE-EU en haver modificat unilateralment l’acord al qual havien arribat sobre les bases del concurs d’idees i projectes per a buscar un espai tecnològic urbà. “Tot i tenir consensuades les bases del concurs des del mes de setembre, no solament han tardat 5 mesos a traure el concurs sinó que han desvirtuat substancialment la proposta inicial sense consultar a Compromís, que era el grup proponent”.

Segons Blay, en tres punts s’ha modificat l’acord al qual havien arribat amb el govern:  l’àmbit i objecte del concurs, les condicions dels participants i el sistema de valoració de les propostes.

1) Objecte del concurs. La proposta consensuada era oberta a tot tipus d’àmbit local, i no solament a Rodes. De fet, en les bases consensuades es posava com a exemple “l’antiga fundició de Rodes, la fàbrica de Monllor Hnos. o els edificis industrials situats a la riba del riu”. “Es tractava d’estimular que els experts i els professionals aportaren idees sobre el tema, i per tant qualsevol espai, públic o privat, podia ser objecte d’un projecte. La nostra sorpresa ha estat que en les bases publicades en el BOPA, i sense avisar, se circumscriu a tres espais: Rodes –faltaria més!-, els Solers i les instal·lacions de “maquinària Ceres”. Pensem que aquesta limitació és inadmissible i desvirtua la idea inicial del concurs d’idees, que era molt més oberta”.

2) Participants. També aquest aspecte ha estat desvirtuat substancialment i de forma unilateral. “La idea inicial era que,  individualment o amb equips multidisciplinars, tècnics, experts i professionals de tot tipus (arquitectes, enginyers, sociòlegs urbans, geògrafs…),  o fins i tot estudiants de les matèries respectives,  posaren imaginació i proposaren projectes. Però el govern ha exigit que el participants siguen arquitectes, amb la qual cosa obliga als possibles equips a agrupar-se amb un arquitecte, deixant fora altres professionals o estudiants, que també podrien fer-hi aportacions. En Compromís mai no haguérem acceptat aquesta limitació”.

3) Valoracions dels projectes. Pel que fa als criteris de valoració dels projectes, dels 10 criteris consensuats, han desaparegut 3 i s’atorga puntuació a cadascun dels 7 que han quedat. “En aquest punt tema no haguera estat difícil arribar a acords, però no és admissible que després de consensuar els criteris, es modifiquen sense avisar”.

Acaba la seua nota el regidor recordant que “amb aquest tipus de comportament, el govern PSOE-EU perd tota credibilitat i confiança per a arribar a acords. O bé actuen amb prepotència o, pitjor, no saben governar amb consensos, tant necessaris en la situació actual”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *