foradia subscriutegrat

La Música Nova inicia el 175é aniversari al compàs de música simfònica

• Els músics han interpretat set obres que han sigut premiades per forts aplaudiments dels centenars d’assistents


La Societat Musical Nova d’Alcoi ha iniciat aquest diumenge la celebració del seu 175é aniversari al compàs de música simfònica i estrenant bandera.

El Teatre Calderón d’Alcoi ha estat l’escenari del concert especial amb obres de compositors vinculats a la banda alcoiana i que ha comptat amb centenars d’espectadors.

La banda, dirigida per Juan Doménech Calaforra, ha encetat la primera part interpretant el pasdoble “Altruismo y gratitud” de José Carbonell García per seguir amb la “Serenata Española” de José Espí Ulrich.

A continuació, ha arribat un dels moments més destacats de l’audició amb la magistral interpretació de “La Venta de los Gatos”, una obra de Gonzalo Barrachina Sellés i amb la que els músics han rebut felicitacions per com han tocat la partitura firmada per qui va ser músic i director de la Nova. Precisament, amb “Zambra gitana”, també de Sellés, s’ha posat punt i seguit a l’acte musical.

Un moment històric ha marcat el començament de la segona part. Miguel Peidro, el músic més major de la Nova, ha sigut l’encarregat d’agafar la bandera de la Nova –que ha estat presidint tota la primera part- mentre Ariadna Vilaplana, la música més jove de la banda, ha eixit a l’escenari amb la bandera nova. Al centre de la plataforma s’han aturat els dos, rebent una forta ovació del públic.

Així mateix, José Antonio Llinares, president de la Música Nova, ha estat l’encarregat de nugar el corbatí commemoratiu del 175é aniversari al nou símbol que representa a la banda. El moment més emotiu ha arribat quan la bandera antiga, que es va estrenar en novembre de 1977, ha dit adéu i al seu lloc s’ha col·locat la nova.

La música ha tornat a ser la protagonista gràcies a la interpretació de “Gitanerías de Gonzalo Blanes Colomer i “l’Ull del Moro”, el cançoner simfònic que va escriure José María Valls Satorres per dedicar-lo a la Música Nova en el seu 150 aniversari.

25 anys després ha tornat a sonar aquesta peça, encara que amb alguns canvis respecte a l’original, i en el marc d’un altre especial aniversari. Els assitents, de nou, han mostrat que els ha agradat com els músics han tocat aquesta partitura, ja que els aplaudiments han durat varios minuts.

Amb la marxa mora “Mahayuba” de Rafael Casasempere Juan ha acabat la segona part però no el concert perquè la Nova ha oferit un bis de “Zambra gitana” després de la llarga felicitació oferida pel públic i com agraïment per suport rebut.

La Nova, així, ha protagonitzat l’inici d’un any molt especial i la següent cita serà el 5 de març a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) on la Nova tornarà a interpretar part del seu patrimoni musical.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *