foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Orxa acollirà les Trobades d’Escoles en Valencià 2017

• L’ensenyament en valencià és l’educació òptima i capdavantera, que recull l’experiència dels corrents pedagògics europeus • Les Torbades reivindiquen uns mitjans de comunicació públics en la nostra llengua i una llei d’igualtat lingüística

L’Orxa serà el municipi de les nostres comarques que aculla enguany les Trobades d’Escoles en Valencià, que se celebren el dia 3 de juny. Les Trobades d’Escoles en Valencià són un espai de convivència i una invitació a participar i unir a la societat des del respecte, la diversitat i la interculturalitat. Cada any, més de 200.000 persones celebren la vitalitat de la nostra llengua i expressen el desig compartit de viure en valencià.

Perquè, tal com expressa el manifest de les Trobades 2017l’ensenyament en valencià és l’educació òptima i capdavantera, que recull l’experiència dels corrents pedagògics europeus. Aquest model d’escola crea ciutadans i ciutadanes amb valors de solidaritat, igualtat i justícia, alhora que garanteix el plurilingüisme real, és a dir, aconsegueix que l’alumnat domine les dues llengües oficials i l’anglés”.

Aquesta formació es desenvolupa des de l’estima del valencià i l’arrelament al medi. Gràcies a l’aprenentatge de llengües ens acostem a les diferents cultures, i com més cultures coneixem, més tolerants som.

L’educació és una eina fonamental per transformar la societat i garantir els principis de llibertat: “per aquesta raó, en Escola Valenciana prenem de referència el nostre model educatiu i l’hem proposat a totes les escoles per afavorir la formació de persones crítiques, raonables, amistoses, cooperatives”.

Les Trobades, amb més de 30 anys de bones pràctiques docents, manifesten que volen un sistema educatiu i uns programes lingüístics on el valencià siga llengua vehicular de l’ensenyament, de les escoles públiques i concertades, de l’escola primària, secundària i universitària.

Per altra banda, les Torbades reivindiquen uns “mitjans de comunicació públics en la nostra llengua que ens cohesionen, ens acosten la diversitat cultural i donen a conéixer la personalitat de tots els pobles que fan País Valencià”, així com una llei d’igualtat lingüística.

Perquè “volem que les nostres arrels cresquen fortes, es desenvolupen lliures, i volem que els nostres fruits arriben a la saó des del sud fins al nord. Volem compartir les paraules heretades i apreses amb tota la ciutadania en qualsevol context”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *