foradia pressupostparticipatiualcoi

Notable augment de les visites de la Biblioteca Virtual d’Alcoi, BIVIA

• Ha aconseguit 190.000 visites des que es va obrir al públic, fa menys d’un any (en juny del 2017) • D’aquesta manera, s’ha augmentat la visibilitat i consulta del patrimoni documental alcoià

Imatge d’Alcassares de l’any 1910 extreta de BIVIA

Ha aconseguit 190.000 visites des que es va obrir al públic, fa menys d’un any (en juny del 2017). Xifres que demostren un important augment de l’ús de la Biblioteca Virtual d’Alcoi, BIVIA.

D’aquesta manera, s’ha augmentat la visibilitat i consulta del patrimoni documental alcoià, ja que en ella es poden consultar documents històrics digitalitzats que formen part del seu patrimoni immaterial, entre ells registres de biblioteca, d’arxiu, de fonoteca i d’hemeroteca.

Es confirma el que està passant a escala general i és que els serveis digitals estan superant els serveis tradicionals”, comunica el regidor de Cultura d’Alcoi, Raül Llopis, qui afegeix que “podem dir que la Biblioteca Virtual d’Alcoi està sent un èxit”.

Per la seua banda, les biblioteques físiques d’Alcoi han registrat 263.190 visites durant l’any. Concretament: la Biblioteca Central Ricardo Senabre registra el 47% d’activitat de la xarxa de biblioteques, l’ALM Uixola el 36% i la Biblioteca Zona Nord un 17%.

A aquest respecte, l’edil afirma queesperem augmentar les visites físiques a les nostres biblioteques gràcies a la recent inauguració de la nova Biblioteca Infantil de Tirisiti, que va ser inaugurada el passat dia 3, que volem que faça una important tasca d’animació lectora, i que està tenint aquestes primeres setmanes molt bona acceptació”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *