foradia subscriutegrat

L’Ajuntament de Gandia prepara unes falles responsables

• Gandia celebra les seues falles, com és tradició, durant els dies 16 i 19 de març. • Cada any, la tradició es millora i s'adapta a les sensibilitats i necessitats de l'actualitat. En aquest sentit, des de l'Ajuntament s'estan realitzant diferents campanyes

Gandia celebra les seues falles, com és tradició, durant els dies 16 i 19 de març. Com és tradició, una vegada muntades i presentades les falles, monuments i figures, i després d’atorgar els diferents premis, aquestes són cremades el dia 19 (el dia de La Cremà).

Es tracta d’unes festes que tenen origen en el segle XIII, quan els fusters cremaven les restes de fusta acumulats durant hivern. Durant aquestes festes, el foc, els coets, les traques, el fum i la música juguen un paper fonamental. Els fallers i les seues bandes de música visiten durant les seues cercaviles totes les altres falles.

Cada any, la tradició es millora i s’adapta a les sensibilitats i necessitats de l’actualitat. En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’estan realitzant diferents campanyes perquè es puguen gaudir d’unes festes de manera responsable.

Campanya de respecte a la diversitat

Es tracta d’una campanya que reivindica que no es cante durant les festes la tradicional i, alhora, ofensiva cançó “Maricón, el que no bote”, una lletra insultant per a moltes persones homosexuals i les seues famílies.

Conscients que es tracta d’un càntic molt arrelat al territori, des de fa uns quants anys es llança una campanya que proposa canviar la paraula ‘Maricón’ per ‘Borinot’, resultant d’aquesta manera una nova versió respectuosa. Han donat suport a la iniciativa la totalitat dels col·lectius LGTBI de Gandia i la comarca. A més, ha tingut molt bona acollida a les xarxes socials i s’han sumat moltes falles, bandes, xarangues, Ajuntaments i col·lectius del País Valencià.

Campanya de reciclatge

Iniciativa que pretén conscienciar a la ciutadania de Gandia i, especialment al col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus de vidre durant el transcurs de les festes. Entre el 16 i el 19 de març, es comptarà, a més, amb una patrulla d’educadors que visitaran els cassals per tal de fomentar la separació en origen dels residus d’envasos de vidre, informar sobre la importància del reciclatge i els beneficis que reporta sobre el medi ambient.

Campanya de control de beguda

Encara que, segons diversos estudis, les dades de consum d’alcohol i altres substàncies durant les festes de Gandia no són alarmants en comparació amb altres indrets, Gandia ha llançat una campanya ‘A Gandia, en Falles, controla el que beus’ per a conscienciar a la població més jove sobre els riscos de consumir alcohol i substàncies il·legals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *