lasarga ajualcoipresuparticipa

El full de ruta d’activisme per la millora de les pensions continua la seua trajectòria

• Enguany els pensionistes han vist minvat el seu poder adquisitiu per sisé any consecutiu. • Els pensionistes no deixaran de reivindicar justícia en el sector, encara que el nou Govern del PSOE haja anunciat millores


La Coordinadora Estatal de Pensionistes ha realitzat un acte conjunt amb Compromís per analitzar l’estat actual del sistema de pensions públic i les seues previsions de futur. Un acte d’alt nivell on van participar, entre altres, experts en l’àmbit com són: el diputat al Congrés de Diputats, Joan Baldoví, l’eurodiputat Jordi Sebastià, i Lázaro Sola, membre de la Coordinadora Estatal per les Pensions.

Una de les idees fonamentals que es va posar damunt de la taula és el fet que, encara que enguany hagen pujat les pensions un 1’7%, l’IPC ho ha fet un 2’7%. És a dir: enguany els pensionistes han vist minvat el seu poder adquisitiu per sisé any consecutiu.

En aquest sentit, els pensionistes no deixaran de reivindicar justícia en el sector, encara que el nou Govern del PSOE haja anunciat millores. Tal com ens informa el president de la Coordinadora de l’Alcoià i El Comtat, Antonio Matarredona, el full de ruta d’activisme per la millora de les pensions continua molt actiu: ja s’estan organitzant noves accions per a dur a terme en setembre.

Pel que fa a l’acte, celebrat a la Casa de la Cultura d’Alcoi, Matarredona ens comenta que el balanç és molt positiu: a banda d’aglutinar a bona part de les Coordinadores del País Valencià, s’ha consolidat la relació de col·laboració entre els pensionistes i Compromís, partit que ha manifestat estar d’acord amb totes les peticions de la Coordinadora.

El regidor de Compromís, Màrius Ivorra, comenta al respecte que “el que hem de tindre clar és que a Compromís apostem per la necessitat de revalorar les pensions, i treballem per un sistema de pensions públic fort i assolit”.

La Coordinadora anuncia que continuarà mantenint rondes de contacte amb els partits polítics que han donat suport a les seues reivindicacions, entre ells, Podemos, Esquerra Unida i PSOE.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *