foradia elgrat

Guanyar Alcoi proposa un protocol de benestar animal per a les festivitats

• Cal “cuidar al màxim que aquests no participen, de cap manera, en situacions perjudicials o inadequades, perquè comporta un risc per a les persones i per als mateixos animals" • "El benestar animal ha de ser un punt fonamental del nou municipalisme, perquè el benestar animal és directament proporcional al benestar de les persones"

Guanyar Alcoi proposa un protocol o reglament per la defensa del benestar animal, especialment en les festivitats “on hi ha gran acumulació i hi ha susceptibilitats que se’n desatenga”.

A Alcoi n’hi ha diverses celebracions amb la participació d’animals, tal com proposa Guanyar, cal “cuidar al màxim que aquests no participen, de cap manera, en situacions perjudicials o inadequades, perquè comporta un risc per a les persones i per als mateixos animals, podent patir moments d’angoixa posant en perill la seua salut i la de les persones que l’envolten”.

La regidora de Guanyar Alcoi, Vicky Llàcer, afirma que “el benestar animal ha de ser un punt fonamental del nou municipalisme, perquè el benestar animal és directament proporcional al benestar de les persones”. En aquesta línia d’argumentació “es fa necessari que aquests animals tinguen i estiguen en una situació òptima, per la seguretat del públic en general i dels mateixos animals i les persones que els condueixen en particular“.

Per exemple, cal garantir queels animals disposen d’aigua per hidratar-se -sobretot en aquells dies especialment calorosos-, menjar si hi ha llargues esperes, cobertors o mantes en dies de fred i, per descomptat, que siguen tractats per tothom de forma digna“.

Totes aquestes raons exposarà la formació al plenari de la Corporació que se celebra el dilluns 25 de març, on proposarà la redacció d’un reglament o protocol d’actuació.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *