foradia subscriutegrat

Guanyar Alcoi proposa incloure clàusules d’igualtat de gènere als contractes públics

• “Les empreses que desitgen treballar amb l’Ajuntament d’Alcoi hauran d’acomplir amb criteris d’igualtat de gènere" • "Empreses i Ajuntament han d’anar de la mà per millorar la qualitat de vida de les alcoianes i alcoians”

Les empreses que desitgen treballar amb l’Ajuntament d’Alcoi hauran d’acomplir amb criteris d’igualtat de gènere; i, si no es tenen, implementar-los a curt termini amb el suport del mateix consistori“. Així ho proposa Guanyar Alcoi, qui remarca “les dificultats que han passat i passen les nostres empreses, però també sabem que la igualtat al seu si és fonamental perquè siguen més competitives“.

La candidata a l’alcaldia Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, remarca que la igualtat de gènere és un “compromís indefugible de la plataforma i només es podrà aconseguir amb voluntat política real i incloent mesures que la procuren“.

I és que, a hores d’ara, a l’Ajuntament d’Alcoi sols s’inclouen criteris econòmics, sense introduir aquests criteris. Així, la proposta de Guanyar passa per incloure també “el requisit de la representació equilibrada d’homes i dones en les cúpules directives, a les empreses més grans. També el compliment d’uns criteris en terminis de comunicació no sexista. I han de disposar de mesures que faciliten la conciliació de la vida familiar i laboral a disposició de la plantilla“.

En aquest sentit, “empreses i Ajuntament han d’anar de la mà per millorar la qualitat de vida de les alcoianes i alcoians”, remarca la candidata a l’Alcaldia Sandra Obiol. Les empreses “hauran d’acomplir amb la Llei d’Igualtat, per tant han de tenir un pla d’igualtat, si per la seua grandària estan obligats o, si es tracta d’empreses menudes, hauran de disposar de mesures de promoció de la igualtat interna. A més, han d’aportar un protocol que garantisca la prevenció i actuació front a l’assetjament sexual“.

D’aquests plantejaments, conclou Obiol, “hi ha experiències més que suficients per concloure que és factible a escala local, i s’ha de posar en marxa durant la pròxima legislatura”, ciutats com ara Barcelona i Madrid ja apliquen aquestes mesures als plecs de condicions de les contractacions.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *