foradia ivace

Xàtiva rep el quadre ‘La Batalla d’Almansa’ amb motiu de la commemoració dels Maulets

• El Museu del Prado ha cedit temporalment a Xàtiva el quadre 'La Batalla d’Almansa', que es pot visitar des del 25 d'abril • Ho fa amb motiu de la celebració dels Maulets

El Museu del Prado ha cedit temporalment a Xàtiva el quadre ‘La Batalla d’Almansa’, que es pot visitar des del 25 d’abril a la Casa de l’Ensenyança fins al 23 de juny. Ho fa amb motiu de la celebració dels Maulets, que enguany coincideix amb el 41 aniversari de la Pedra dels Maulets, un monòlit en homenatge als defensors del municipi i dels furs valencians durant la Guerra de Successió.

Dins del marc de la celebració dels Maulets, dijous 2 de Maig, les 19.30 h a la Casa de Cultura, hi haurà una conferència i inauguració de l’exposició ‘600 anys de la Generalitat Valenciana’.

Divendres 3 de Maig, a les 19.30, al Museu de Belles Arts, es presentarà el llibre ‘Memòria de la destrucció, la crema de Xàtiva i altres ubicidis’, amb la intervenció d’Enric Estrela (editor de la Institució Alfons el Magnànim), Purificació Mascarell (coordinadora del volum), Pablo Camarasa (col·laborador del volum) i Germán Ramírez (col·laborador del volum).

La plaça de la Trinitat serà l’espai on es desenvolupe la desfilada i la dansà en homenatge als Maulets, el dissabte 4 de maig, les 11.00 h. Tot seguit, la plaça Sant Francesc acollirà l’acte central de l’homenatge, amb la lectura del manifest a càrrec de Paqui Borox, directora de l’Escola d’Adults del municipi. A les 19.30 h, en Casa de Cultura, es durà a terme un concert ‘Piano i saxofon’ a càrrec de Tomás Jerez, David Alonso i Adolfo García, amb la col·laboració de Sanganxa Music Store.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *