Una Entença més ‘intel·ligent’
L'Ajuntament d'Alcoi farà que Entença siga un carrer més segur i sostenible a través de la tecnologia ‘Smart’

L’Ajuntament d’Alcoi va adjudicar el passat 26 de desembre les obres per a millorar la mobilitat al carrer Na Saurina d’Entença i adjacents per 106.882,02 euros a Eiffage Energia, SLU, un preu que rebaixa el pressupost base de licitació que era de 136.233,69 euros. El termini d’execució de l’obra és de dos mesos.
L’actuació consistirà a complementar les recents obres d’urbanització del carrer Na Saurina d’Entença mitjançant la introducció d’una sèrie de dispositius ‘Smart’ que milloraran les condicions de mobilitat, seguretat, sostenibilitat i accessibilitat en aquest carrer, i que són els següents: balises lluminoses indicadores de passos de vianants, instal·lació d’un semàfor en el pas de vianants existent enfront de l’accés al Mercat Sant Roc, instal·lació de càmeres de control de trànsit i punts Wifi sobre els bàculs de semàfors, instal·lació de dos punts de càrrega elèctrics ràpids i semiràpids, instal·lació de plaques solars per al suport dels punts carrega elèctrics i instal·lació de sensors de detecció per al control de les zones de càrrega i descàrrega.
Les actuacions queden incloses en la següent línia d’actuació emmarcada en l’EDUSI: LA5_01 ‘Renovació de les infraestructures públiques en l’entorn del carrer Na Saurina d’Entença’. “Aquesta és una nova actuació que millorarà Entença amb novetats que no hi havien quan es va realitzar el primer projecte, que recordem va ser presentat en 2017 i es va portar avant durant 2018 i el seu objectiu principal era convertir el carrer en un lloc on es prioritze a les persones apostant pels últims avanços mediambientals i tecnològics“, destaca l’alcalde i regidor de Smart City, Toni Francés.
StreetLab Na Saurina d’Entença
L’Ajuntament recorda que va aconseguir una subvenció de 93.000 euros de l’Agència Valenciana de la Innovació per al StreetLab, una iniciativa que considera el carrer un laboratori Smart on es poden provar solucions noves baix condicions urbanes reals.
En una primera fase, es dota al laboratori dels sistemes bàsics perquè empreses, centres educatius i ciutadans puguen utilitzar el laboratori i la seua infraestructura. En el projecte col·laboren de manera intensa la Universitat Politècnica de València i la Universitat d’Alacant. Es dota a l’StreetLab de: Connectivitat LoRaWAN, que és estructura de comunicació sense fil que facilita la connexió de diversos tipus de dispositius tecnològics, Prototip de Chatbot, sistema d’intel·ligència artificial que informa el ciutadà de temes relacionats amb el carrer o la ciutat, mitjançant l’estructura de sensors i càmeres i la comunicació de les pantalles tàctils es monitora el flux de persones i vehicles i finalment utilitzant l’estructura IoT s’instal·laren sensors a l’interior d’edificis i comerços per a poder millorar les condicions de vida dels ciutadans.
Comenta i participa-hi