Foradia subscriutegrat

La terra plana

Mirada al món per Ester Jordà

Escoltavem fa pocs dies sobre la mort d’un amant dels esports de risc que volia demostrar que la terra és plana pujant a un coet fet per ell mateix i fotografiant l’horitzó (be, ara diuen que no ho creia, sols que van ser els ‘terraplanistes’ els que li fan finançar l’aparell)

‘Terraplanistes’. De veres? No és una broma. Hi ha persones que pensen que la terra és plana ara al 2020. Erastótenes fa més de 2.000 anys ja va plantejar la possibilitat de la que la terra fora redona perquè la projecció que fa el sol sobre determinats objectes a una hora determinada és diferent depenent de la ciutat on estigues.

Les rutes aèries i navals, les estacions, els diferents horaris, les migracions de les aus… Res, els ‘terraplanistes’ no escolten la ciència i a base d’imatges manipulades i evidències científiques que s’han tret de la mànega s’empenyen en negar la realitat. I tot açò, expliquen, respon a un interès obscur que pretén ocultar la divinitat de la creació de l’home -segons ells-. Però obliden que aquells que viuen del ‘xiringuito terraplanista’ han editat llibres o són professionals blogers que viuen de la publicitat del seu blog d’internet. Resumint, la teoria terraplanista dona de menjar a molta gent, principalment en EE.UU, encara que sorprèn la quantitat de persones en Espanya que ho segueix. Per a ells el sol i la lluna sols són llumetes en el cel i que el fi de la terra plana és o un abism infinit o un mur de gel (soc fan de ‘Juego de Tronos’ però fins ahí no arribe) De fet, van arribar a organitzar un creuer per anar a l’Antàrtida a buscar-lo.

Si mirem el perfil a les xarxes dels seus seguidors sorprén la quantitat de seguidors d’altres sectes (com ara els reptilianos) que també creuen en la teoria de la Terra Plana. Al nostre país molts dels seguidors d’ella són votants de Vox, allò que dona una idea de la potència dels seus arguments… 

Els ‘terraplanistes’ no cerquen expandir la seua idea, ells i elles no busquen convèncer als escèptics sino donar la raó a individus poc o res disposats a debatre i que s’agarren a esta creemça com si fora la veritat absoluta.

El temps dirà si evolucionen o és queden atrapats en una teoria absurda, ximple i vulgar que no solucionarà cap mal d’este mòn.

Font: Ester Jordà./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *