foradia ivace

Concurs de cartell per a celebrar el 400 aniversari de Sant Mauro com a patró d’Alcoi

Des de l'Associació de San Mauro Màrtir ja han presentat les bases per a tot aquell que estiga interessat a participar

En aquest any 2020 es compleixen 400 anys sent Sant Mauro Màrtir patró de la ciutat d’Alcoi, i és per això que des de la seua associació han convocat un concurs per a triar el cartell que promocionarà els actes de celebració. Des d’aquesta associació ja han publicat les bases d’aquest concurs.

Hi haurà una única obra guanyadora, ja que pot ser d’un o més autors, i es portarà un premi de 1.000 euros. Els artistes podran executar les seues obres amb llibertat sobre la tècnica, però, totes les obres presentades hauran de complir uns requisits com la grandària que seran 50 cm de base i 70 cm d’altura. A més a més, el tema es referirà exclusivament al IV Centenari de Sant Mauro Màrtir com a Patró d’Alcoi.

Els treballs hauran d’estar col·locats sobre un suport rígid o un tauler de fusta de les mateixes dimensions esbós (1’30×1’82 metres), i tindrà que dur la següent inscripció: SAN MAURO MÁRTIR PATRÓN DE ALCOY – IV CENTENARIO – 3 DE DICIEMBRE 1620 – 2020.

El termini de presentació serà des del dia 29 de setembre fins al 6 d’octubre de 2020. Cada obra s’haurà de presentar de la següent manera: estaran tancades i no es podrà veure el contingut fins que el jurat no es reunisca. En el dors figurarà un títol i un lema en la part exterior d’un sobre, que serà el mateix per a totes les obres del mateix autor. Dins d’aquest sobre es tindrà que posar la fulla d’inscripció completada.

El jurat estarà format per 5 membres qualificats que no rebran retribucions econòmiques. Cada membre puntuarà els cartells fins a un màxim de 25 punts tenint en compte els següents criteris de valoració: concordança amb el tema proposat, qualitat de la composició; impacte visual i caràcter inèdit, qualitat publicitaria i claredat informativa, qualitat tècnica gràfica, estilística i de reproducció i qualitat de la informació escrita, retolació i tipografia.

Es podrà declarar desert el concurs, o fer mencions especials si és necessari. Cal tenir en compte que, si el cartell premiat coincideix en composició, forma, colors, estil visual, amb alguna altra obra (aliena o pròpia), es considerarà que aquest autor haurà actuat amb intenció fraudulenta i quedarà desqualificat.

No es donarà més d’un premi i l’obra triada es quedarà en propietat de l’Associació de San Mauro.

La resolució del concurs serà el dia 8 d’octubre, ja que el jurat es reunirà a les 8 d’eixa vesprada per tal de valorar les obres. El resultat es donarà a conéixer al guanyador del concurs per via telefònica eixe mateix dia.

Les obres no premiades es podran retirar a partir del dia 9 de desembre amb la presentació del resguard d’entrega, el DNI de l’autor. Aquelles obres que no s’hagen retirat en un termini de dos mesos seran propietat de l’Associació.

Per a poder consultar les bases amb més detall, l’Associació de San Mauro Màrtir les ha penjat al seu Facebook.

Font: Redacció./


upvalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *