foradia subscriutegrat

Gandia vol revitalitzar l’entorn de l’església de Sant Nicolau

A més, també connectarà amb sendes el Castell de Bairén i la platja. Aquests projectes es poden dur a terme gràcies a una inversió del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme de quasi 3 milions d'euros

Gandia ha presentat el seu Pla de Sostenibilitat Turística al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, i gràcies a aquest pla, la localitat comptarà amb una subvenció de quasi 3 milions d’euros per a dur a terme projectes relacionats amb el turisme sostenible.

Amb aquests diners, la localitat ha marcat tres accions. La primera d’elles és la millora de l’entrada al Grau i els voltants de l’església de Sant Nicolau, amb l’objectiu de potenciar la mobilitat sostenible, gràcies a la millora del carril bici i el tram per a vianants. També es generaran nous espais oberts, més jardins i es revitalitzarà el comerç i l’hostaleria de la zona. Amb aquest projecte l’església serà el centre que marcarà la connexió entre la platja i la ciutat.

La següent acció consisteix en la millora de la connexió sostenible entre la platja i el Castell de Bairén mitjançant camins i itineraris ambientals. Es connectarà amb recursos culturals, ambientals, i paisatgístics, amb l’objectiu que es genere un itinerari cultural-ambiental que permetrà accedir a diferents entorns que tenen gran valor per a Gandia i que actualment estan desconnectats. D’aquesta manera es podrà oferir una millor oferta turística. Aquesta actuació beneficiarà al Castell de Bairén, Marjal, l’església de Sant Nicolau i el port.

L’últim dels projectes està relacionat amb la tecnologia. I és que Gandia vol millorar la gestió d’equipaments públics per a serveis turístics, i vol implantar solucions tecnològiques per informar i interactuar amb el turista.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha volgut agrair al Ministeri que haja triat a la localitat, i ha explicat que la proposta competia amb altres 154 projectes, dels quals sols s’han triat 25. Per a Morant, aquesta elecció del Ministeri, representa un premi al treball del govern de Gandia i del sector del turisme sostenible i de qualitat, que s’ha reflectit en treballs com el SICTED, la xarxa Innpulso, el Pla Estratègic de Destí Turístic Intel·ligent, la Càtedra d’Innovació i Turisme Intel·ligent, la bandera Safe Turism, l’Auir llibre de fums, o ser membres de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *