foradia cdturisme

Multades 364 persones per no portar la mascareta

Aquestes sancions que ha interposat la Policia Local i Nacional s’han produit durant els mesos d’octubre i novembre

Durant els mesos d’octubre i novembre la Policia Local i Nacional d’Alcoi ha posat 364 actes de sanció per no portar mascareta. 

Des del passat 18 de juliol és obrigatori, a partir dels sis anys, portar la mascareta en tot moment en la via pública, als espai a l’aire lliure i en espais tancats d’ús públic o oberts al públic. Però, es veu que no tots segueixen aquestes mesures de seguretat marcades per les autoritats. 

I és que, durant els mesos d’octubre i novembre a Alcoi s’han posat un total de 364 actes de sanció per no portar aquest nou complement. 

Durant el mes d’octubre concretament la Policia Nacional va alçar 82 actes per 31 de la Policia Local. Al mes de novembre, la Policia Nacional ha alçat 221 actes de sanció i la Local 32. 

Raül Llopis, regidor de Seguretat, vol recordar que és obligat dur la mascareta i que “és un exercici de responsabilitat social, perquè no sols serveix per a protegir-nos sinó que també evita que puguem contagiar a altres persones”. A més, Llopis ha assenyalat que: “Vull felicitar a la majoria de la població perquè està complint les normes, m’agradaria que la resta es conscienciara i espere que aquest nombre de sancions es reduïsca, el que significarà que molt poques persones no porten la mascareta. També vull agrair la feina de la Policia Nacional i Local”

Encara que la mascareta és obligatoria, hi ha alguns casos puntuals en els quals no és precís portar-la: durant la pràctiva d’activitat física o qualsevol altra activitat amb la qual resulte incompatible el seu ús, en les activitats infantils i juvenils d’oci, sempre que s’estiga amb un grup de convivència estable i en la naturalesa o a l’aire lliure fora de nuclis de població, platges i piscines, si no es permet mantenir la distància interpersonal d’1’5 metres. 

Aquelles persones que presenten algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que es puga veure’s agreujada per l’ús de la màscara o per la seua situació de discapacitat o dependència, alteracions de conducta que facen inviable la utilització d’aquesta tampoc estan obligats a portar la mascareta.

Degut a l’augment de casos positius de Covid-19 a Alcoi, el Centre d’Esports va decidir, el dia 2 de novembre, que l’ús de la mascareta fora obligatori durant les sessions d’entrenament de baixa i/o moderada intensitat a l’aire lliure o en espais interior en modalitats individuals o d’equip, sempre que no es puga garantir la distància mínima de metre i mig. 

Font: Redacció./


Una resposta de Multades 364 persones per no portar la mascareta

  1. xiulit ha dit:

    Zona norte Avenida Hispanidad ,un lugar donde el ir y venir de personas es bastante numeroso, aún no he visto en estos meses a ningún policía pasearse por aquí y personas sin mascarilla un montón , cuando les dices que se pongan la mascarilla bien la contestación es ,estoy comiendo ,estoy fumando eso cuando no te mandan directamente a la mierda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *