Foradia subscriutegrat

La denúncia contra el contractista Enrique Ortiz continua endavant

L'Audiència Provincial d'Alacant ha admés el recurs de l'Ajuntament contra l'arxivament de la causa pels sobrecostos en les obres del Calderón

L’Audiència Provincial d’Alacant ha estimat el recurs d’apel·lació interposat per l’Ajuntament d’Alcoi contra l’Auto del 13 de març del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Núm. 2 d’Alcoi pels sobrecostos de les obres del Teatre Calderón.

Aquest mateix jutjat va declarar el sobreseïment de les diligències prèvies de la denúncia presentada per l’Ajuntament contra Enrique Ortiz per sobrecostos en les dites obres.

El Consistori va presentar un recurs contra aquest Acte, ja que considerava que existien suficients proves amb les pericials aportades per a obrir judici oral, i que la responsabilitat és del mateix jutjat perquè es porte a terme la pericial judicial sol·licitada d’ofici, situant en cas contrari al Consistori en una situació d’indefensió.

Aquesta denúncia es basa en la presumpta comissió d’un delicte d’estafa i falsedat documental per part de la constructora, i de la Direcció Facultativa, ja que es van detectar sobrecostos abonats per l’Ajuntament que no estarien justificats i que va ascendir a més d’un milió d’euros.

L’Auto de l’Audiència Provincial d’Alacant ha donat la raó a l’Ajuntament, i ha instat al Jutjat d’Instrucció d’Alcoi a fer una nova pericial judicial admetent els arguments del consistori i considerant que la decisió adoptada pel jutjat li genera indefensió.

Aquesta pràctica no va poder fer-se per renúncia successiva dels perits designats pel jutjat. La seua impossibilitat de pràctica va ser el motiu d’arxivar el cas.

Ara l’Audiència Provincial ha acordat l’obligatorietat perquè es porte a efecte aquesta prova, sent tasca del jutge instructor remoure els obstacles que puguen sorgir.

Lorena Zamorano, regidora de Contractació ha declarat que: “Estem satisfets amb la decisió de l’Audiència perquè l’objectiu últim de l’Ajuntament és descobrir si realment es van produir els sobrecostos injustificats que les proves existents semblen indicar, i en aquest cas que es jutge als responsables d’eixos pagaments”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *