lasarga mediamborganica

Alcoi demanarà mesures més restrictives per a frenar l’expansió de la Covid

Aquesta decisió s'ha prés en una reunió que han celebrat els portaveus de tots els grups municipals. Tots els partits, excepte Vox, han estat d'acord

Durant el matí del dilluns 18 de gener s’ha realitzat una reunió de la Junta de Portaveus municipals amb tots els representants dels grups polítics que formen l’Ajuntament d’Alcoi. El motiu ha sigut analitzat l’evolució de la pandèmia i decidir que fer per a frenar l’expansió del virus.

Segons les últimes dades del dia 17 de gener, Alcoi continua augmentant la xifra d’incidència, ja que, ja estem en 2.407 casos per cada 100.000 habitants. El que significaria que actualment hi ha 1.420 casos actius de Covid-19 a la localitat.

Les xifres cada vegada són més greus, cada vegada hi ha més alcoians i alcoianes patint la malaltia, i a més, els nostres centres de salut, així com l’Hospital Verge dels Lliris es veuen desbordats per aquesta situació.

Per aquest motiu, tots els representants del grups polítics, excepte Vox, han acordat una sèrie de mesures per tal de traslladar-les al govern valencià. Aquestes mesures són:

  • Sol·licitar que es prorroguen les mesures restrictives i el tancament perimetral acordats per a la ciutat d’Alcoi.
  • Reiterar a la Conselleria de Sanitat la necessitat de decretar el cessament d’activitats de les sales d’apostes.
  • Que s’estudie l’aplicació de mesures més restrictives a la nostra ciutat com la possibilitat d’avançar el toc de queda o d’avançar l’horari de tancament de les activitats comercials.
  • Exigir als comerços de més de 200 m2 un major control dels seus aforaments.
  • Reforçar les campanyes informatives per a demanar a la població que reduïsquen al màxim la seua activitat quedant-se als seus domicilis tant com siga possible.
  • Traslladar al govern valencià la voluntat de l’Ajuntament per a sumar-se al Plan Resiste que du a terme la Generalitat Valenciana, i demanar que aquest pla ajude més a les activitats econòmiques de les poblacions amb més restriccions.
  • Prorrogar fins al 31 de gener les mesures adoptades per l’Ajuntament d’Alcoi.
  • Reforçar el control policial per garantir el compliment de les mesures adoptades per l’Ajuntament i la Generalitat, així com proposar més recursos policials per controlar el confinament perimetral.

A més també han agraït el treball que s’està fent des de la sanitat en aquests moments tan durs.

Font: Redacció./


ua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *