Foradia parentesisajudalcoi

Els bombers alacantins han realitzat més de 8.000 actuacions en 2020

Els incendis de vegetació han augmentat a 621, i els del mobiliari urbà ha arribat als 599

Els bombers del Consorci Provincial d’Alacant han participat en 2020 en un total de 8.025 actuacions, és a dir, una mitjana de 22 intervencions per dia, en el total dels 141 Municipis de la província.

Els incendis han ocupat gran part d’aquestes actuacions, ja que s’han extingit un total de 3.079, dels quals 621 van ser en vegetació, 599 en mobiliari urbà, 397 en cases, 294 en vehicles i 111 forestals.

A més, també destaca el nombre de salvaments que s’han realitzat, un total de 2.740, entre els quals trobem obertura de portes, rescat de persones atrapades en accidents de trànsit, o rescat i recerca de persones perdudes en la muntanya.

Javier Sendra, diputat d’Emergències, ha destacat la professionalitat i l’esforç dels efectius del Consorci Provincial, i ha afegit que: “en el passat exercici s’ha produït un descens del 24,42% en les actuacions a causa del gran nombre d’eixides que va provocar la DANA en 2019 i també, pel confinament domiciliari imposat per la pandèmia, que ha provocat, per exemple, una reducció dels accidents de trànsit”.

Altres de les actuacions que han realitzat els bombers alacantins han sigut la retirada d’eixams, rescat d’animals, obrir portes d’ascensors o traure aigua.

En total la plantilla dels Bombers de la Diputació d’Alacant està formada per 615 efectius, i 22 operadors de sala del centre de control d’emergències, des d’on es mobilitzen i coordinen els mitjans i dispositius per cada intervenció.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *