lasarga

L’escriptora Isabel Barceló visita l’IES Andreu Sempere

La divulgadora va oferir l'alumnat del centre una conferència sota el títol 'Las flechas de Cupido. Amor y mito', que tenia com a objectiu reivindicar l'actualitat dels clàssics

Durant la setmana passada, l’alumnat de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi ha gaudit de la visita de l’escriptora i divulgadora, Isabel Barceló, que ha explicat la pervivència dels autors clàssics i la necessitat de llegir aquestes obres que expliquen “el naixement de la nostra cultura”.

La ponència ha estat organitzada per la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura i Esport, i pel departament de Llatí i Grec del centre.

Barceló va parlar sobre la història de diferents mites que tenen l’amor com a tema central. Són llegendes que formen part de la cultura popular, però que cal llegir i reinterpretar des del seu origen, sense les deformacions a les quals són sotmeses des de la contemporaneïtat.

Aquesta escriptora és autora de moltes obres de divulgació patrimonial i novel·la històrica. Recentment ha publicat ‘Mujeres de Roma. Heroísmo, intrigas y pasiones’. Un treball que va ser guardonat en 2019 amb el premi d’Assaig i Crítica de l’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics Literaris. En la seua carrera, també destaca la seua lluita per difusió de la creació literària, especialment de les dones.

Una vegada finalitzada la seua conferència, Isabel Barceló va participar en l’entrega de premis als alumnes en el concurs de creacions literàries organitzat pel Departament de Llatí i Grec.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *