lasarga subscriutegrat

El Temps organitza la primera edició dels Premis El Temps de les Arts

Aquests premis tenen l'objectiu d'estimular la cultura d'innovació en tota la geografia de parla catalana i reconéixer el talent de creadors i projectes elaborats als àmbits de les arts visuals, arts escèniques, música, arquitectura i patrimoni

El Temps ha organitzat els I Premis El Temps de les Arts, per a reconéixer la participació i les iniciatives artístiques sorgides en tots els territoris, pobles i ciutats de la geografia de parla catalana, i volen reconéixer el talent de creadors de les disciplines d’arts visuals, arts escèniques, música, arquitectura i patrimoni.

Entre els mesos de setembre a desembre de 2020 s’han recollit més de 500 propostes i candidatures d’artistes, comissaris, associacions, fundacions, entitats i institucions públiques, provinents de tot el territori, concretament hi ha 39 projectes d’arquitectura, 66 de patrimoni, 182 d’arts visuals, 114 d’arts escèniques, 56 de música clàssica, i 75 de música popular. Tots ells opten a un guardó molt especial dissenyat i conceptualitzat per l’artista i poeta Perejaume, i una dotació econòmica de 3.000 euros. A més, es donaran també dos accèssits per cada modalitat.

El diumenge 20 de juny tindrà lloc l’acte de lliurament, un acte dirigit pel director i guionista de cinema, Lluís Danés. L’entrega estarà marcada per les mesures Covid, però com expliquen des de l’organització “també per l’ambició d’arribar a tots els punts del territori”.

Aquests premis naixen de la crisi social, econòmica i sanitària que ha deixat la pandèmia, que s’ha sumat a la crisi política i institucional que es pateix des de fa dècades.

“La cultura, que fou eix vertebrador simbòlic de la nació durant la transició, esdevingué amb el model liberal una simple indústria cultural en un món global que tendeix a marginar i arraconar les cultures minoritzades i les expressions artístiques deslligades dels grans oligopolis financers”, indiquen des de El Temps, i afegeixen que: “Ara és un moment d’emergència, en què la cultura ha de tenir un paper clau. Una cultura que cal estimar protegint-la, fomentant-la i difonent-la. És temps de reconéixer-nos en una cultura i una llengua mil·lenàries en un marc compartit que s’estén arreu dels territoris de parla catalana. És temps per a la cohesió, temps perquè els ciutadans I ciutadanes apostem decididament per enriquir la nostra cultura comuna que ens connecta des de Perpinyà fins a Alacant, des de Mequinensa fins a Maó. Un propòsit que es farà real amb l’organització dels primers Premis El Temps de les Arts, entregats de manera simultània a Perpinyà, l’Alguer, Andorra, València, Palma i Barcelona”.

El jurat estarà format per 31 professionals qualificats en cadascuna de les especialitats i de diversos punts del territori de parla catalana.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *