foradia ivace

Les set noves integrants de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua prenen possessió del seu càrrec

L'acte s'ha celebrat al Monestir de Sant Miquel dels Reis, a València, i aquest canvi significa "garantia d'estabilitat, continuïtat i vigorós impuls", segons ha manifestat el seu president, Ramon Ferrer

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha celebrat l’acte de possessió dels nous membres que passaran a formar part d’aquesta entitat. En total són set noves acadèmiques, i aquest canvi s’ha fet per garantir “l’estabilitat, continuïtat i vigorós impuls” d’aquesta entitat cap a un futur “il·lusionant”, segons ha indicat Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia, en aquest acte que s’ha celebrat al Monestir de Sant Miquel dels Reis, a València, presidit pel president de la Generalitat i on han participat moltes personalitats del món de la cultura, representants d’altres institucions públiques, i familiars i amics d’aquests nous membres.

L’elecció de les noves membres l’ha fet la mateixa Acadèmia durant el mes de març per a complir amb la renovació d’un terç dels seus membres i adequar l’entitat a la Llei d’Igualtat. D’aquesta manera han passat de ser quatre dones, a ser deu dones i onze homes.

Les noves acadèmiques són Rosa Agost, Maria Àngels Francesc, Àngels Gregori, Carme Manuel, Maria Josep Marí, Sandra Montserrat i Vicenta Tasa, i ocuparan els llocs deixats per Antoni Ferrando, Emili Casanova, Albert Hauf, Lluis Meseguer, Maria Isabel Guardiola, Honorat Ros i Eduard Mira.

Totes elles s’han compromés a “complir fidelment” de les seues obligacions, com a membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua “amb lleialtat a la Constitució a l’Estatut d’Autonomia, a la resta de l’ordenament jurídic i les institucions de govern valencianes”. També s’han compromés a actuar amb “objectivitat i independència” per a “millorar el servi del poble valencià”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *