lasarga subscriutegrat

La Legionel·la deixa de ser un problema a Alcoi

Ara la nostra ciutat passa a ser considerada un municipi més del País Valencià, i haurà de prendre les mateixes mesures de vigilància que la resta de localitats, és a dir, deixarà enrere totes les mesures especials que tenia fins ara

Segons ha informat la Generalitat Valenciana, s’ha comprovat que des de l’any 2016 no hi ha hagut cap brot de Legionel·la a Alcoi, i per això, s’ha proposat que Alcoi siga considerat un municipi més del País Valencià pel que fa a les mesures de vigilància i controls especials.

Alcoi va ser declarada en 2002 com a Zona d’Actuació Especial (ZAE), és a dir, és una zona en la qual existeix un major risc de contagi per Legionel·la a causa d’un brot comunitari d’origen ambiental. Per culpa d’aquest fet es van haver de prendre mesures de vigilància i control especials.

En 2016 es van revisar les mesures de vigilància, però es va considerar que encara s’havien de fer control especials sobres les instal·lacions amb probabilitat de proliferació i dispersió de la legionel·la, o en la xarxa de proveïment d’aigua de consum humà o els vehicles de neteja viària.

Després de passar tot aquest temps sense haver-hi casos, i de què l’Ajuntament sol·licitud de l’Ajuntament, la Generalitat ha considerat que Alcoi és un municipi més, i per això deixarà de tindre mesures especials.

En el cas de la vigilància sanitària en la xarxa de proveïment d’aigua de consum humà, s’haurà de seguir controlant, i les instal·lacions que tinguen rics de tindre un brot en el nucli urbà, seguiran els criteris higienicosanitaris per a la prevenció i control de la legionel·la.

Pel que fa als vehicles de neteja viària, es garantirà sempre la presència de biocida, i s’haurà de portar un registre, així com controls periòdics per part del Centre de Salut Pública d’Alcoi.

En les fonts que hi ha a la ciutat també s’haurà de fer anàlisis de manera anual i controls de biocida i Ph de manera setmanal.

Per a Jordi Martínez, vicealcalde d’Alcoi, “han sigut molts anys amb mesures especials, des de 2016, malgrat que no érem ZAE, hem hagut de seguir diversos controls i mesures especials, ara per fi poder dir que es tanca el cicle que la nostra ciutat, ja és una més de la Comunitat Valenciana en aquest sentit, estem molt satisfets amb aquesta mesura”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *