foradia subscriutegrat

Els III Premis Joan Lluís Vives donen a conéixer als guanyadors

Aquest certamen reconeix l'edició universitària i la tasca de les editorials universitàries en la transferència del coneixement en català

La Xarxa Vives d’Universitat ha publicat quins han sigut els guanyadors dels III Premis Joan Lluís Vives a l’edició universitària en català. L’objectiu del certamen és fer valdre el paper de l’edició universitària en la transferència del coneixement en català, i valorar la qualitat de la tasca que realitzen. A més, també pretén fomentar la normalització del català com a llengua d’ús en la difusió del coneixement i promoure’n el prestigi en l’àmbit universitari.

Els premis tenen quatre categories, i per tant, quatre guanyadors. El premi a Millor Edició ha sigut per a ‘Evolució constructiva de la catedral de Mallorca’ de Miquel Ballester Julià, i ha estat publicada per Edicions Universitat de les Illes Balears. L’obra fa un repàs de les etapes de construcció d’aquest monument, i repassa els seus elements.

El premi a Millor Coedició Interxarxa ha sigut per a ‘Sant Climent de Taüll i La Vall de Boí, de Milagros Guardia Pons i Immaculada Lorés i Otzet. Aquesta obra és la primera monografia publicada sobre l’església de Sant Climent de Taüll, i sobre les seues pintures. La publicació ha estat coeditada per Edicions i Publicacions de la Universitat de Lleida, pel Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona, per Edicions de la Universitat de Barcelona, pel Servei de Publicacions de la Universitat de Girona, per Iniciativa Digital Politècnica de la Universitat Politècnica de Catalunya, per Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili, pel Museu Nacional d’Art de Catalunya i pel Museu de Disseny de Barcelona.

‘Que hi ha darrere de la crisi ambiental? Aportacions des de l’ecologia social’ de Mª Ángels Alió Torres, Helena Perxacs Motgé i Enric Tello Aragay, ha rebut el premi al Millor Llibre de Ciència i Tecnologia. Aquesta és una obra publicada per Edicions de la Universitat de Barcelona, i analitza la dimensió social de la situació d’emergència ambiental que afronta el món i posa l’accent en el paper de les persones per a resoldre aquest problema.

Per últim, el premi a Millor Llibre de Ciències Socials, Arts i Humanitats ha sigut per a ‘Sentències de Joan Lluís Vives’, de Francesc Xavier Blay Meseguer i publicat per Publicacions Universitat d’Alacant. En aquest llibre es recopilen dites, aforismes, adagis, refranys i màximes que apareixen al llarg de les obres de l’humanista valencià Joan Lluís Vives. El lector trobarà aportacions i reflexions sobre la condició humana que abracen diversos camps com la filosofia, la filologia, la teologia o l’ensenyament, i temes com la pau o la guerra, el poder i el govern, les dones, les virtuts, els vicis i les passions.

La Xarxa Vives és una institució sense ànim de lucre que representa i coordina l’acció conjunta de 22 universitats en educació superior, cultura i llengua. La seua finalitat és potenciar les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya del Nord, Andorra i Serdenya, i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potencial la utilització i la normalització de la llengua pròpia.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *