lasarga

S’aconsegueixen 87 tones de roba durant els primers sis mesos de 2021

S'han arreplegat 3.000 quilos més que en el mateix període de 2020. Juny ha sigut el mes en el que més roba s'ha acumulat, amb 19.948 quilos

Alcoi ha arreplegat 87.083 quilos de roba durant el primer semestre de 2021. Per mesos, el que més roba ha acumulat ha sigut juny, amb 19.948 quilos, seguit de maig, que ha aconseguit 17.598 quilograms. En canvi, en gener i febrer va ser quan menys roba es va arreplegar, amb 11.491 i 11.688 quilos respectivament. En total s’han recollit 3 tones més que en el mateix període de 2020.

Els contenidors situats dins del nucli urbà que més roba van recollir han sigut els de la Zona Nord, concretament els de l’Avinguda Hispanitat, i carrer Sabadell, que han superat els 4.000 quilos, una xifra a la qual també va arribar el contenidor ubicat al parc del Barranquet de Soler, al barri de Santa Rosa. Durant l’any passat aquests contenidors van ser els que més roba van aconseguir.

Des de la regidoria de Transició Ecològica expliquen que aquest servei és un exemple d’economia circular, ja que es reutilitza la roba, complements, i té avantatges per al medi ambient, a més de ser un projecte social.

Aquests contenidors són gestionats per les empreses @Arropa, Koopera Mediterráneo i suposen una inserció laboral de diferents persones de col·lectius desfavorits o en risc d’exclusió social, que participen en les tasques de recollida i procés de reciclatge d’aquesta mena de material.

La roba es reparteix a través de Càritas, a persones vulnerables, una vegada que està neta i tractada, amb la intenció de recuperar el màxim d’articles possible, es venga en les botigues Koopera Store, una d’elles a l’Avinguda Camilo Sesto.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha destacat que: “Continuem treballant en el reciclatge a la ciutat, tant amb tots els contenidors que ja teníem: cartó, plàstic, oli, tèxtil, i restes com els nous que hem incorporat de color marró per a la matèria orgànica. En el cas dels contenidors de roba, per exemple, amb la seua recollida i reciclatge, ajudem a minimitzar el canvi climàtic, reduint les emissions de CO₂ i participem de l’economia circular, donant una altra oportunitat a objectes que en moltes ocasions han tingut poc ús, tot englobat dins d’un projecte social”.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *