foradia subscriutegrat

Dos edificis municipals del Centre seran rehabilitats amb una inversió de 700.000 euros

Aquestes actuacions tenen l'objectiu d'ampliar el parc públic d'habitatges, facilitant l'accés a diferents col·lectius

Dins del pla de regeneració del Centre s’han sumat dos noves accions, després que la Junta de Govern aprovara aquests dos projectes en el Centre i el Partidor. Aquestes accions són que van a rehabilitar-se dos edificis municipals que suposaran 13 nous habitatges. Com ja s’ha aprovat el projecte es dona llum verda a poder preparar els respectius processos per a poder adjudicar les obres.

Els immobles estan al carrer Sant Maure 13, on s’habilitaran quatre habitatges, i al carrer La Sardina 13, on s’habilitaran nou habitatges, en un model que comprén allotjaments d’ús particular i espais amb serveis comuns d’ús col·lectiu.

Les dos accions tindran una inversió sobre els 700.000 euros, i està dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat. Aproximadament el 50% serà finançat pels fons FEDER de la Unió Europea, és a dir, que s’emmarquen dins de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), i tindran una ajuda de 88.000 euros. La resta l’aportarà les arques municipals.

Els projectes s’afavoriran l’accés a l’habitatge a diferents col·lectius i l’actuació en La Sardina obrirà la porta a un model d’allotjaments en el qual es combinen les zones d’ús particular amb els serveis comuns, comptant també amb habitatges adaptats.

Maria Baca, regidora de Patrimoni Municipal i Habitatge, ha assenyalat que: “la rehabilitació del Centre és un dels objectius prioritaris per a aquest govern i tenim ja aprovades diferents propostes per a treballar en aquest sentit, algunes d’elles que poden considerar-se pioneres, en tractar-se d’allotjaments amb zones comunes, així com intergeneracionals”. A més, ha afegit que: “amb aquests dos projectes aprovats, ara incidim en accions que considerem prioritàries en les polítiques d’habitatges de col·lectius que tenen majors dificultats, com són els menors de 35 anys i majors de 65 anys”. Els projectes a més tenen un objectiu d’innovació social, és a dir, pretenen fomentar relacions de cooperació i ajuda entre el veïnat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *