lasarga

La celebració de la Verge dels Lliris s’adapta a la pandèmia

Des de l'Arxiconfraria de la Verge dels Lliris, i des de l'Ajuntament d'Alcoi s'ha preparat una programació que complirà amb totes les mesures sanitàries

Durant el mes de setembre, Alcoi fa diferents actes en honor a la patrona de la ciutat, la Verge dels Lliris. Encara que és el segon any en el qual aquests actes s’han hagut d’adaptar per culpa de la pandèmia, des de l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris, i des de la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alcoi, s’ha organitzat una programació d’actes que complirà les mesures que indique la conselleria de Sanitat.

El primer dels actes tindrà lloc el divendres 3 de setembre, a les 20:30 a la façana de l’Ajuntament. En aquest moment es descobrirà el cartell anunciador de les festes, i serà una obra de l’autor Ignacio Doménech.

Ja el següent dels actes serà el dilluns 13 de setembre, i serà la presentació de la revista ‘Lilia’. Durant tota aquesta setmana, hi ha diferents actes religiosos, i misses en honor a la patrona, i dedicades a diferents col·lectius, com la infància, les víctimes de la pandèmia, o la família. A més, el dia 14, es llegirà el Pregó, a càrrec de Gabriel Guillém.

Per al dissabte 18 serà el torn de l’ofrena de flors, el volteig de campanes, la convocatòria a la romeria, i l’Himne de la coronació. Ja per a l’endemà, a les 6:45 del matí, tindrà lloc la ‘despertà’, i s’eixirà des de l’Església de Sant Maure i Sant Francesc amb la imatge de la Verge dels Lliris com a la Font Roja.

Tots els actes poden modificar-se o cancel·lar-se a causa de la situació sanitària i a les mesures que s’indiquen des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, però, així tot, des de l’Arxiconfraria, i des de l’Ajuntament d’Alcoi, animen a la ciutadania a què gaudisquen d’aquesta festivitat amb prudència i responsabilitat.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *