lasarga

L’escaldà de raïm torna a Ròtova després de 65 anys

A més, el Col·lectiu Vall de Vernissa i l'Associació Riuraus al Vernissa, van realitzar una exposició sobre aquest procés tan tradicional

El riuraru de la Rogeta, seu del Centre d’Interpretació de la Cultura de la Pansa, va ser l’escenari en el qual veïns i veïnes de Ròtova, i d’altres municipis dels voltants, es van reunir per a recrear el procés de l’escaldà del raïm, un procés que no es feia des de fa 65 anys.

En l’acte va estar present Nathalie Torres, diputada de les Corts Valencianes i l’alcalde de la localitat, Jordi Puig.
Aquest esdeveniment va començar de matí amb el toc de la dolçaina, i seguidament, els membres del Col·lectiu Vall de Vernissa i l’Associació Riuraus van realitzar una exposició sobre aquest procés amb explicacions amb tots els detalls sobre la seua elaboració, els materials o les ferramentes necessàries.

En aquesta jornada es va recuperar una tradició que Ròtova va abandonar als anys 50, en un acte de record, de reunió i de retrobament amb una activitat agrícola ja desapareguda. D’aquesta manera s’ha recuperat una activitat declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial pel Consell de la Generalitat Valenciana.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *