foradia subscriutegrat

Muro inicia una nova edició de Pressupostos Participatius

La regidoria de Participació Ciutadana d'aquesta localitat ha presentat novetats en aquesta VI edició

Des de la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Muro s’ha presentat la VI edició dels Pressupostos Participatius, un procés en el qual la ciutadania pot triar alguns projectes que es faran amb part del pressupost municipal.

Enguany el consistori ha atorgat una dotació de 70.000 euros perquè els veïns i veïnes de Muro proposen i trien en què volen que es gasten aquests diners, en un procediment democràtics.

Una de les novetats que s’han presentat enguany és que la ciutadania no haurà de proposar i triar sobres les inversions a realitzar, sinó que tot el muntant anirà destinat per a elegir activitats a realitzar a Muro.

Kike Pascual, regidor de Participació Ciutadana, ha indicat que: “Aquest any hem volgut que els Pressupostos Participatius foren “actiu”, que és l’apel·latiu que li hem posat per fer referència al fet que les mureres i murers podran proposar i triar tota classe d’activitats, no podent sobrepassar els 10.000 euros de màxim per proposta”.

Les activitats proposades hauran de complir uns requisits per poder passar a la fase de votació, i en cap moment es podran fer propostes no basades en l’interés general, ni que contemplen l’execució per part d’una persona, entitat o grup concret.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és que l’edat per a votar començarà als 14 anys. Aquesta nova mesura té com a objectiu “implicar, corresponsabilitzar i familiaritzar als més joves en processos participatius i eines col·laboratives en un pas més en la recerca d’una democràcia més real i participativa”, ha explicat Pascual.

El termini per a començar a fer propostes finalitzarà el dia 19 de setembre, i pot realitzar-les qualsevol persona de forma presencial a l’Ajuntament o de forma telemàtica.

A partir del dia 20 de setembre, fins al 12 d’octubre es validaran tècnicament les propostes per a determinar quines d’elles passen a fase de votació. El dia 13 d’octubre començarà la votació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *