lasarga

Segona edició del Programa per a la millora de la Condició Física Post Covid-19

A aquest programa podran accedir aquells pacients que han patit la malaltia i són derivats des del Departament de Salut d'Alcoi

El dia 7 de setembre es va iniciar la segons edició del Programa per a la Millora de la Condició Física Post Covid-19 en el Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre i el Departament de Sanitat d’Alcoi.

En la nova edició es treballarà amb un protocol similar a l’anterior, però hi haurà novetats com la valoració de nivells de força del pacient durant l’evolució del programa de manera indirecta, i les activitats en la piscina d’aprenentatge, es faran des de la primera setmana.

Durant les dos primeres setmanes, es farà un treball específic de fisioteràpia respiratòria per part de la fisioterapeuta de la instal·lació, Carla Lloret i un treball cardiovascular per part dels tècnics del Complex Esportiu, Saúl Bernabeu i Javier Aura.

En la tercera setmana s’introduirà el treball de força global i funcional, el treball anaeròbic especifique i es continuaren amb les pautes respiratòries apreses en les dues primeres setmanes. També es pautarà un treball a casa amb auto càrregues i elàstics, que els usuaris del programa realitzaran sota les instruccions dels tècnics i els vídeos explicatius.

Tot aquest treball que serà prescrit i mesurat pels tècnics abans esmentats i tindrà unes valoracions pre i post, a més de 3 sessions de control durant el programa que seran realitzades per la tècnica d’activitat física i nutricionista de la instal·lació Andrea Ferrándiz. Aquests mesuraments serviran als tècnics i responsables de l’àrea de salut del departament d’Alcoi, per a comprovar l’evolució dels pacients i la seua millora si és que així es donara.

“Sens dubte la millor de les recompenses, és veure l’evolució dels pacients que han passat per les nostres instal·lacions, i millor encara, és sentir de la seua pròpia veu que ha significat participar en el Programa per a la Millora de la Condició Física Post Covid-19 de l’Ajuntament d’Alcoi. Des de l’Ajuntament treballem per a pal·liar els efectes d’aquesta crisi, tant en l’àmbit sanitari com econòmic, per això també seguirem amb diferents ajudes perquè ningú es quede arrere”, ha ressaltat en regidor d’Esports, Alberto Belda.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *