foradia pressupartialcoi

Muro implanta el portal d’associacions Particypa

Es tracta d’una nova eina per a fomentar la participació

El portal d’associacions Particypa ja està gestant-se. La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Muro preveu la posada en marxa d’aquesta iniciativa dins dels seus objectius prioritaris, cosa que permetrà proporcionar una eina més a les associacions per a fomentar la participació. A més, dins de les gestions realitzades en aquesta àrea es va sol·licitar una subvenció per a poder donar suport a la part econòmica d’aquest projecte que s’inicia, Particypa.

El regidor de Participació Ciutadana, Enrique Pascual, ha explicat que “les associacions són un element clau per al desenvolupament del nostre poble, participant directament en la construcció de projectes i la resolució de problemes en el municipi, ajudant a dissenyar com volem el nostre futur. Confiem que aquesta nova eina siga un element de referència per a tots els que estiguen interessats o vinculats al moviment associatiu“.

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, junt amb el servei de Transparència de la Diputació d’Alacant han concedit finalment al consistori del municipi una subvenció dins de la convocatòria per a la promoció i el foment de la participació ciutadana, la transparència i el bon govern per a la creació i posada en marxa del portal d’associacions Particypa.

Aquest projecte té un cost calculat superior als 7.000 euros i permetrà el desenvolupament d’un portal TIC que dinamitze el teixit associatiu i facilite la difusió de les activitats de cadascuna de les associacions. L’objectiu específic és que cada associació tinga llibertat per a gestionar les seues dades de manera privada i pública.

El projecte preveu també la presentació i dues jornades de formació per a la utilització de l’eina implantada als col·lectius del municipi i ciutadania en general. A través d’aquest portal, l’ajuntament posa a la disposició de totes les associacions una nova eina amb la qual acostar-se a la població, donar a conéixer els seus objectius, els seus estatuts, poder coordinar les seues activitats i també facilitar la informació de transparència quan estiguen obligades a fer-ho.

Font: Redacció./


pressupartialcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *