foradia aproop

El Parc de Cervantes recorda als 22 alcoians deportats

L'acte es va realitzar junt amb la III Trobada de Joves de la Xarxa 'Mai Més'

La III Trobada de Joves de la xarxa de Memòria i Prevenció del feixisme ‘Mai Més’ va finalitzar amb un homenatge permanent a Alcoi el passat divendres, 10 de desembre. En aquesta ocasió va ser l’IES Andreu Sempere l’encarregat d’organitzar una jornada que va comptar amb la participació de diversos instituts del País Valencià en l’Àgora. Una vegada transcorregut el matí, el protagonisme va recaure en el Parc de Cervantes, on es va instaurar el ‘lloc de la Memòria’.

L’acte també va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi, a més de l’Amical de Mauthausen i la Càtedra Pau i Justícia de la UA. Aquest racó, disposat a l’entrada del refugi antiaèri, compta amb 22 taulellets amb els corresponents noms dels alcoians deportats a camps de concentració per tal recordar-los.

A l’acte va acudir l’alcalde de la ciutat, Toni Francés, la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Toñi Serna Serrano, el director general de Qualitat Democràtica; José Ignacio Pérez Rico, el president d’Amical, Joan Calvo, delegat d’Amical al País Valencià, Adrián Blas Mínguez, i Jesús Martínez director de l’Andreu Sempere organitzador de l’acte. Així també tots els assistents a la III Trobada de Joves que són al voltant de 88 alumnes d’instituts d’Alcoi i de fora, com altres convidats de l’associació l’Amical, familiars dels deportats, representants del CEFIRE Elx i del Fòrum de la Memòria.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *