foradia elgrat

Alcoi serà l’escenari de 8 actuacions del festival Sonora

Aquesta és la tercera edició de Sonara, el circuit de concerts que porta als grups guanyadors i finalistes dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana per tot el territori valencià

Alcoi formarà part de la tercera edició del festival de música Sonora, que és un circuit de concerts que porta per tot el territori valencià als grups guanyador i finalistes dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

La Conselleria de Cultura promou aquest festival, a través de l’Institut Valencià de Cultura, i s’està desenvolupant des d’octubre de 2021, fins a març de 2022. Els objectius són: crear una plataforma estable i regular perquè els intèrprets Valencians puguen mostrar els seus treballs en un total de 5 localitats: Peníscola, Castelló, Alacant, Alcoi i Bocairent; i a més, desestacionalitzar l’oferta musical, de tal manera que els grups i solistes més guardonats tinguen la possibilitat d’actuar en diferents punts del territori fora de la temporada estival.

La primera de les actuacions a Alcoi serà el dia 8 de gener, amb un concert doble, en el qual estaran presents Duna i Urbàlia Rurana. Eduard Navarro, de Duna, és un dels músics més importants de les músiques tradicionals a València, i després de molts anys de carrera ara lidera la seua pròpia formació, Ensemble Duna, que va ser finalista als Premis Carles Santos 2020. Pel que fa a Urbàlia Rurana, ja són més de tres dècades de trajectòria amb el seu estil de música popular valenciana i mediterrània i oferirà un concert en el qual repassarà el seu repertori, i avançaran noves idees i propostes.

La següent jornada de concerts serà el dia 14 de gener amb Mo’Roots, un grup que conjuga a les seues cançons alegria, sentiment i festa; i Pool Jazz, una banda sense etiquetes que combina diferents estils, com el jazz, el funk, el hip hop, i l’afro.

El 21 de gener serà el torn de Jonatan Penalba, un veterà al món de la cançó, encara que és molt jove, que destaca en la música folk valenciana, i que ara presenta un treball diferent del que es coneix d’ell. També actuarà aquest dia Ana Zomeño, amb cançons que va escriure en acabar el confinament, i on conviuen molts estils i influències.

Spanish Brass actuarà el dia 23 de gener, i comptarà amb la col·laboració del pianista i compositor Albert Guinovart. Cadascun dels sis moviments de l’obra està inspirat en una novel·la de Jules Verne, per tal de fer un viatge fantàstic per les obres de Verne a través de la música.

Els concerts finalitzaran el dia 30 de gener amb Trobadorets, un dels referents de la música familiar al País Valencià. El seu cinqué treball ‘Paco, com ens fas xalar’, que va ser finalista als Premis Carles Santos 2020, fa homenatge a Paco Muñoz.

Raül Llopis, regidor de Cultura ha explicat que: “A més de l’àmplia i variada programació cultural de qualitat que tenim a la nostra ciutat, agraïm que Sonora, arribe a Alcoi també. És una molt bona manera de concloure l’any de la capitalitat cultural amb 8 concerts en 5 dies, de referents de la música en valencià, tant de grups que comencen com altres amb una llarga trajectòria”.

Les actuacions d’Alcoi es realitzaran al Teatre Calderón, a les 20h, excepte l’actuació del dia 30 de gener, que serà a les 18h.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *