foradia aproop

Muro presenta una completa programació per a la Fireta de Sant Antoni

Els dies oficials de Fireta seran del 21 al 23 de gener, però, els dies 17 i 18 ja hi haurà activitats per a celebrar Sant Antoni

Des de l’Ajuntament de Muro s’ha presentat en roda de premsa la que serà la programació de la Fireta de Sant Antoni, un esdeveniment que se celebra des de l’any 1738, i que està declarada Festa d’Interés Autonòmic. Encara que tots els actes se celebren a l’aire lliure, el consistori ha recordat que l’esdeveniment pot sofrir canvis si així ho consideraren les autoritats sanitàries a causa de l’evolució de la pandèmia, però des del govern local ja s’ha pensat la forma de poder celebrar la Fireta de manera segura.

Els dies oficials de Fira seran des del dia 21 al 23 de gener, però, els dies 17 i 18 ja hi haurà algunes activitats. Concretament, el dia 17 es farà la benedicció d’animals, a les 10:45h, i a les 11h la missa en honor a Sant Antoni Abat. Pel que fa al dia 18, es durà a terme la presentació del llibre ‘El Surdo’ a càrrec de Vicent Hernández Sancho a les 20:15 a la Biblioteca.

Ja per al dia 21, començarà la resta de la programació, concretament, aquest divendres s’inauguraran diferents exposicions i espais benèfics a la Sala Pintor Jover, al Saló de Plens, a la Casa El Surdo, a la Casa dels Júniors, a la Cova de la Música, al Centre Social Matzem i a l’Almàssera Municipal. Eixa mateixa vesprada també s’inaugurarà el Mercat Medieval, a les 18h, i a les 20h, tindrà lloc la primera actuació musical a la Plaça del Matzem.

El dissabte 22 de gener estarà carregat d’activitats. Des de les 10:30h s’obriran les portes del Mercat Medieval i la Fira d’Animals, situada al parc del Batà, i en la que col·labora el Centre Eqüestre Alcosser. A les 11:30h tindrà lloc l’acte d’inauguració de la Fireta, i es farà un reconeixement al comerç ‘Regalos Daniel’, per la seua trajectòria en Muro. A més, s’interpretarà el Tio Pep, el pregó, i el Ballet de Mapi Moltó durà al carrer l’espectacle ‘Caves de Mariola’. Una vegada finalitze la inauguració, es farà el volteig manual de campanes a càrrec de l’associació de Campaners del Comtat.

Com a novetat enguany, s’han organitzat les visites guiades pel municipi. Unes rutes que duen com a títol ‘Murers il·lustres’. Per a poder participar en aquesta activitat s’ha de fer una inscripció en el correu cicleturismemuro@gmail.com.

A la vesprada, per a donar més ambientació medieval a la Fireta, el Ballet d’Ainhoa Font representarà l’espectacle ‘Dansa de Llum’, i a les 18h continuarà la dansa amb l’actuació del Grup de Danses Baladre amb l’espectacle ‘Baladre de paella, un dia de fuera’. Les actuacions finalitzaran amb el grup Notes Soltes a la plaça del Matzem a les 19:45h.

A més, també durant la vesprada del 22 de gener, a les 16:30h, el Camp de Futbol El Patronal acollirà la XVIII muntada i domadura de cavalls.

El diumenge 23 de gener, el Mercat Medieval i la Fireta d’Animals tornarà a obrir a les 10:30h, i a partir d’ahi tornarà a començar un dia farcit d’activitats. A les 11h tindrà lloc la primera partida de Pilota Valenciana al carrer 9 d’Octubre, i durant el matí hi haurà més de diferents categories. A les 11:30h se celebrarà el XXXVII Aplec de Danses, que anirà des de la Placeta Molina fins a la Plaça del Matzem. Seguidament, tornaran a voltejar les campanes. A les 12h se celebrarà una missa per Sant Antoni i es farà una altra benedicció d’animals a la Parròquia de Sant Joan Baptista I a la plaça de l’Església.

Les visites guiades continuaran el diumenge, per tant, les reserves es poden fer per al dissabte i per als diumenges.

En la vesprada del diumenge serà el torn de l’actuació del ballet d’Elena Tudela, que portarà l’espectacle ‘Akelarre’. I ja a les 17h, es durà a terme la Romeria a Sant Antoni, que anirà des de la plaça de l’Església fins a l’ermita de Sant Antoni.

Per a tancar la programació, a les 19:30h els ‘Dimonis Rafolins’ actuaran a la Plaça del Matzem.

A més de totes aquestes activitats, també s’han programat activitats per a xiquets i xiquetes com contacontes, espectacles, o teatres de titelles, que s’aniran realitzant el dissabte i el diumenge de matí i de vesprada a la plaça del Palau de la Senyoria. I també, com a segona novetat, des de l’Associació d’Hostalers de Muro, s’ha preparat una ruta de tapes, en la qual es podran degustar els millors plats dels establiments participants.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *