foradia mediambient

El Diccionari català-valencià-balear compleix 60 anys

Per a la commemoració es realitzaran actes i es farà una nova digitalització i marcatge del Diccionari

En febrer de 2022, es compleixen 60 anys de la finalització del Diccionari català-valencià-balear, amb la publicació del desé volum per Francesc de Borja Moll, que va ser el continuador de l’obra d’Antoni Maria Alcover. Moll va voler que el Diccionari, conegut com a Alcover-Moll, coincidís amb el centenari del naixement del seu mestre, nascut a Manacor, el dia 2 de febrer de 1862.

Aquesta commemoració coincideix amb la nova digitalització i marcatge del Diccionari, una proposta impulsada per la Institució Francesc de Borja Moll, i que gràcies al suport econòmic de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, i amb la col·laboració de la Secretaria General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona, i el Consell Insular de Mallorca i l’Ajuntament de Palma.

El dia 1 de febrer a les 18h, Maria-Pilar Perea, vicepresidenta de la Institució Moll, i directora de la nova digitalització del Diccionari, presentarà la iniciativa a la Institució Pública Antoni Maria Alcover, dins dels actes de la Setmana Alcover, que cada mes de febrer organitza la Institució Alcover. L’acte estarà presentat per Antoni Mir, secretari de la Institució Moll.

La Institució Francesc de Borja Moll, dipositària dels drets del Diccionari, convida a tots els municipis i entitats del territori de parla catalana, que facen activitats d’homenatge a Alcover i Moll, que van recórrer tot aquest territori, per a recollir paraules i expressions per a la seua obra.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *