foradia camaraalcoi

El govern alcoià presenta els pressupostos més alts de la història democràtica d’Alcoi

Enguany el Pressupost municipal comptarà amb 72.498.490 euros, i s'incrementen les inversions dels Fons Europeus i de la Generalitat Valenciana

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, juntament amb la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, han presentat els pressupostos participatius que han estat elaborant als últims mesos. Segons ha comentat Francés, saben que s’ha demorat aquesta presentació, però com ha explicat: “ens estàvem esperant a la confirmació de sol·licitud dins del programa Next Generation, ja que condicionen de forma important el pressupost per a 2022, però part d’eixos fons ja estan confirmats, i són quasi 4 milions d’euros els que ja hem aconseguit. Una quantitat que ens situa com un dels Ajuntaments, que per població de tota la Comunitat Valenciana, més fons ha obtingut. I això no és res per al que ha de vindre, perquè són més fons els que esperem. Però ja no podíem esperar més per a aprovar els pressupostos, encara que a hores d’ara, hi ha programes del ministeri que estan per resoldre”.

Toni Francés ha agraït el treball de l’àrea d’Hisenda, tant dels tècnics municipals, com de la regidora Vanessa Moltó, i ha anunciat que per a 2022 va a presentar-se “el Pressupost més alt de la història democràtica d’Alcoi, amb 72.498.490 euros”. Per al primer edil, aquestes inversions d’altres administracions demostren “la capacitat de l’Ajuntament, del govern, d’aconseguir finançament d’altres administracions per a millorar la ciutat. Un pressupost que incorpora unes inversions per un valor de 13,5 milions d’euros, finançats per Europa i per la Generalitat Valenciana. El que hem aconseguit d’altres administracions s’incrementa un 57,3% respecte al pressupost de l’any anterior, que ja era un amb els de major inversions. I açò respon a una realitat. Alcoi té un projecte, una estratègia, un programa clar per al futur de la ciutat, que és avalat per la resta d’administracions. I eixa és una de les garanties de futur més importants que té aquest ajuntament. Una vegada més es demostra eixa confiança i reconeixement, que des d’Europa, el Ministeri, i la Generalitat Valenciana, es plasma en transferències i recursos, per a fer realitat totes les inversions que fan falta a Alcoi”.

La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, ha detallat més el contingut d’aquest pressupost, que segons ha detallat s’ha augmentat un 4,12% respecte al 2021, i ha volgut recordar que les inversions que s’han fet ha sigut perquè: “L’Ajuntament partia d’una situació privilegiada, ja que gràcies al treball dels últims anys, Alcoi era el segon ajuntament dins de l’Agenda Urbana millor valorat en els projectes presentats”, i ha continuat argumentant que: “Davant d’una crisi, el que fa aquest govern és invertir més en els ciutadans“.

També ha volgut destacar el treball que s’ha fet als pressupostos d’anys anteriors amb mesures com les rebaixes fiscals, bonificacions per empreses o per l’adquisició de vehicles sostenibles, així com la congelació de les taxes davant la crescuda de l’IPC; I ha assenyalat que encara que la mitjana de pagaments fiscals està per davall de la mitjana nacional, Alcoi també està per damunt de la mitjana nacional a l’hora de prestar serveis a la ciutadania.

Concretament, Moltó ha detallat que, per a polítiques socials el pressupost serà de 5,8 milions d’euros, és a dir, augmentarà un 8% respecte al 2021, i ha recordat que abans d’arribar el PSOE al govern, per a aquest tipus de polítiques s’invertia sols 1,5 milions d’euros.

En el cas de les polítiques per al foment de l’ocupació, s’invertirà un 6% més que en 2021, any el que aquesta partida va augmentar un 479%. Per al comerç, turisme i pimes, el pressupost de 2022 augmenta un 294%, i per a mobilitat i seguretat un 13%. Per al manteniment de la ciutat, es destinaran un total d’11 milions d’euros de tot el pressupost.

Vanessa Moltó ha explicat que dins d’aquest document també hi ha propostes d’altres grups polítics, excepte de PP i Vox, que segons ha comunicat la regidora, no han fet cap proposta. Del grup Compromís es continuarà amb el programa Rehabita, destinat a la renovació d’habitatges i la possibilitat d’un lloguer de caràcter social. Podem ha presentat propostes sobre el canvi climàtic; Guanyar, el programa d’emancipació juvenil, i mesures per a lluitar contra les altes temperatures; i finalment, en el cas de Ciutadans, l’ampliació de la partida per al museu de Camilo Sesto.

“Crec que la nostra ciutat ens necessita i no podem perdre l’oportunitat del finançament d’altres administracions. La ciutadania el que espera és que puguem fer una política útil i aconseguir recursos de les diferents administracions”, ha conclós la regidora d’Hisenda.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *