foradia subscriutegrat

Desapareix el bust d’Emilio Sala

El regidor de Seguretat i Cultura, Raül Llopis ja ha denunciat aquest presumpte delicte de danys contra el patrimoni municipal en la Policia Local

Raül Llopis, regidor de Seguretat, Cultura i Política Lingüística, va presentar el dimarts 25 de gener, una denúncia en la Policia Local. La causa va ser la desaparició del bust dedicat al pintor Emilio Sala, i a més, els danys que ha patit el pedestal en el qual està ubicat, ja que va aparèixer amb diferents pintades.

Els agents van realitzar les oportunes diligències i van traslladar la denúncia a la Policia Nacional, que és la que s’està encarregant de la investigació.

Aquest bust té una mida de 35 cm d’alt, i és de bronze. Estava col·locat sobre un pedestal de formigó xapat de granit, i és obra de l’escultor Vicente Ferrero Molina. L’obra forma part del patrimoni municipal d’art, i estava ubicat a la sala que porta el seu nom, Emilio Sala.

No se sap quan es van dur a terme aquests fets, i per això es demana col·laboració ciutadana per si alguna persona ha vist l’escultura en algun punt del mercat negre o abandonada.

Des del Departament de Cultura s’ha posat en contacte amb l’autor d’aquesta obra que es va fer en 1975, i li ha explicat els fets. A més, s’ha preguntat si encara conserva el motle per a poder fer una rèplica en el cas de no poder trobar l’obra original, i l’autor ha afirmat que encara continua tenint el motle.

Llopis, ha demanat “la col·laboració de la ciutadania. Si alguna persona té algun indici, preguem que es pose en contacte amb la Policia i li ho faça saber. Es tracta d’un delicte molt greu contra el patrimoni municipal i esperem que es resolga com més prompte millor”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *